Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Gyproc plaatsen

Gyprocwerken zoals een gyproc plafond of wand plaatsen, is snel en eenvoudig gebeurd. Gipskarton of gyproc plaatsen biedt als materiaal voor wanden of plafonds vele voordelen. Gyproc platen zijn snel en efficient te plaatsen, en zijn in verhouding een stuk goedkoper dan andere materialen. Daarnaast is het materiaal brandwerend en stabiel.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Gyprocwerken

Of u nu snel een systeemplafond wilt plaatsen voor het wegwerken van afvoeren en leidingen, of een extra scheidingswand om een kamer op te delen, met goed uitgevoerde gyprocwerken krijgt u een snel en uitstekend resultaat.

Gyproc plafond

Indien u een bestaand plafond wilt verlagen kan dit snel en relatief goedkoop worden gedaan met gyproc platen. Indien de bovenliggende structuur hiervoor geschikt is, kunnen de platen hier rechtstreeks op worden geplaatst, dan wel met metalen beugels aan het bestaande plafond worden bevestigd om de platen rechtstreeks op het bestaande plafond te monteren.

Vrijdragend gyproc plafond

Als het huidige plafond niet stabiel genoeg is om hier het gyproc plafond direct aan te bevestigen, dan kunnen de gyprocplaten ook aan de muur worden bevestigd, waarna met metalen studs en dwarsliggers een metalen raamwerk kan worden gecreërd, waaraan de gyproc platen kunnen worden bevestigd. Een nadeel is dat er slechts een beperkte overspanning kan worden overbrugd van maximaal 5 m, omdat het plafond anders in het midden kan gaan doorzakken.

Scheidingswanden

Als u uw kamers opnieuw wilt indelen, dan kan dit eenvoudig en snel met een gyproc scheidingswand gebeuren. Deze wanden zijn relatief licht en goedkoop en snel te plaatsen, waardoor u bespaart op arbeidskosten. De wanden zijn ook weer relatief eenvoudig te verwijderen en kunnen al naar gelang uw wensen worden verzwaard of beter geïsoleerd.

Voorzetwanden

Voorzetwanden zijn vooral populair bij renovaties. Als uw muur in slechte staat is, kan deze weer recht gemaakt worden en kan uw muur ook extra geïsoleerd worden.

Ook zwaardere toestellen zoals bijvoorbeeld een wastafel of toilet kunnen perfect geplaatst worden tegen voorzetwanden.

Gyproc plaatsen in vochtige ruimten

U kunt gyproc ook gebruiken in badkamers of andere vochtige ruimten. Hiervoor zijn special geïmpregneerde platen verkrijgbaar, die eenvoudig kunnen worden afgewerkt met een waterdichte coating of keramische tegels.

Omkasten

Met gyproc of MDF kan uw gyrpoc plaatser ook allerlei zaken omkasten of afkasten. Denk hierbij aan zaken zoals uw leidingen, toilet, dampkap, keukens, rolluiken, ramen, betonnen trappen, 

Gyprocwerken op zolder

Gyproc platen plaatsen in de zolder is de perfecte oplossing om uw zolder proper af te werken. Met gyproc isolatieplaten werkt u de zolder niet alleen mooi af, maar kan u tegelijkertijd ook extra isoleren. Gyproc platen zijn bovendien ook nog eens akoestisch waardoor ze het geluid dempen.

Mits scheidingswanden kan men ook perfect de open ruimte op zolder indelen om er extra kamers van te maken. Of wilt u een extra douche installeren? Mits vochtwerende gyproc platen is ook dit geen enkel probleem.

De meest geschikte gyproc plaatser uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte gyproc plaatser kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede gyproc plaatser vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste aannemer te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website om dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost het plaatsen van gyproc per m2?

We kunnen u hier enkel richtprijzen geven omdat het steeds om maatwerk gaat. Ruim geschat liggen de kosten voor het plaatsen van een gyproc plafond ongeveer tussen 50 en 75 euro per m2. Voor gyproc wanden betaalt u gemiddeld ongeveer tussen de 25 en 70 euro per m2, afhankelijk van het soort wand dat u laat plaatsen. Houd er rekening mee dat hier nog extra kosten bijkomen voor de afwerking van wanden en plafonds, en eventuele afbraakwerken en vervoerskosten.

Offertes vergelijken loont altijd de moeite aangezien u hiermee aanzienlijk wat geld kan mee besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor andere werken zoals:

binnenhuisinrichting, raamdecoratie, woning verbouwen, schrijnwerker, interieurbouw, kasten op maat, meubelen op maat, traprenovatie, keukenrenovatie, architect, interieurarchitect, aanbouw, ruwbouw, containerverhuur, badkamer renovatie, renovatiewerken, stukadoor, schilder, kaleien, parket schuren, laminaatvloer leggen, spanplafond, systeemplafondvloerder, dak isolatie, muur isolatie, diamantboringen, binnendeuren, ramen en deuren, vliegenramen, ...

Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

103