Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Aanbouw

Wilt u graag uw woning uitbreiden met een aanbouw? Modern, landelijk of klassiek? Kiest u voor hout of laat u liever een garage metselen? Graag dezelfde gevelbekleding als uw woning?
Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Soorten aanbouw

 • garage
 • veranda
 • keukenuitbreiding
 • woonkamer uitbreiden
 • extra verdiep erbij
 • dakkapel
 • ...

Materialen aanbouw

Het gaat hierom een verbouwing waarbij u ervoor kiest om extra woon- of leefruimte te creëren door een aanbouw te realiseren. Net zoals bij een woningbouw kan u hier ook kiezen uit verschillende materialen: bakstenen, betonstaal, hout en prefab. Wilt u een veranda laten bijbouwen, dan komen er weer extra materialen aan te pas zoals PVC of aluminium (ALU).

Op maat of prefab?

Op maat geeft u meer vrijheid, maar is doorgaans duurder. Prefab zijn standaard afmetingen, maar kan u wel een flinke besparing oplevering & bovendien zal de uitvoeringstijd vaak ook een stuk sneller zijn.

Funderingen & muren

Een cruciaal onderdeel is natuurlijk de ruwbouw. Zijn uw muren recht? Is de fundering voldoende sterk? Indien nodig zal uw aannemer dus eerst de nodige funderingswerken uitvoeren.

Aannemer uit uw regio vinden voor uw aanbouw?

Het zoeken van het meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een aannemingsfirma kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een aannemer waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u. Om het juiste aannemingsbedrijf te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele aannemers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen. Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met bouwaannemers uit uw eigen regio!

Vrijblijvend de beste prijs ontvangen.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice. ② Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen. ③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio. ④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.

FAQshoulhide

Wat kost bijbouwen?

Voor een gemiddeld project moet u rekening houden met ongeveer €8.000 tot €25.000. Voor een kleine bijbouw van 2mx2m zal u rond de €8.000 en €10.000 zitten. Voor een bijbouw van 6mx2m zal u eerder tussen €18.000 en €25.000 zitten. Concrete prijzen kunnen we echter niet meegeven, omdat er zoveel mogelijkheden zijn en de totaalprijs afhankelijk is van factoren zoals materialen, soort bijbouw, afmetingen, prefab of maatwerk en afwerkingsmaterialen (ramen, deuren, glas, schilderen, ...). Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht als u op zoek bent naar een: bouwbedrijf, architectenbureau, binnenhuisarchitect, renovatie woning, huis bouwen, betonbouw woning, staalbouw woning, containerwoningen, prefab woning, houtskeletbouw, ruwbouw, sloopwerken, dakwerken, gevelbekleding, dakkapel, ramen en deuren, ... Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden. OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

  Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

   Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.
  • 40%

   Tot 40% besparen door te vergelijken.

  Overzicht van de beste bedrijven

  Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

  Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om het juiste bouwbedrijf te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren. Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

  Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

  Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

  Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

  97