Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Wanneer een vals plafond plaatsen?

Een spanplafond of gyproc plafond is een vals plafond dat u plaatst wanneer:

 • uw oude plafond is beschadigd is en aan vernieuwing toe is.
 • u een hoog plafond heeft waardoor u meer energiekosten moet maken.

In beide gevallen is een vals plafond dus de oplossing en daarbij heeft u keuze uit:

 1. Spanplafond
  Een spanplafond is in feite een "doek" dat bestaat uit kunststof of polyester en dat tussen de profielen wordt gespannen waardoor die profielen niet zichtbaar zijn en uw plafond strak en naadloos afgewerkt is. U kan er verlichting of inbouwspots inwerken.
 2. Gyproc plafond
  Een gyproc plafond bestaat uit gipsplaten die bevestigd zijn aan houten latten. Nadien worden de gipsplaten geplamuurd om het plafond zo egaal mogelijk te maken. ook hier kunnen uw inbouwspots, kabels en leidingen makkelijk weggewerkt worde
Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Spanplafond of gyproc plafond kiezen?

 1. Een plafond met spandoek is op 1 dag geplaatst zonder kap- en breekwerk.
 2. De doek is makkelijk vervangbaar.
 3. Een egale afwerking t.o.v. een plafond met gyproc dat minder naadloos afgewerkt wordt.
 4. Met gyproc kan u wel van binnenuit isoleren.
 5. Gyproc is wel goedkoper, maar u moet het nadien wel zelf nog (laten) verven.

In 1 dag plaatst zonder overlast

Het kan zijn dat uw huidige plafond niet meer in goede staat is en bijvoorbeeld vlekken of zelfs scheuren vertoont. Een plafond met spandoek kan hierbij een snelle oplossing bieden, aangezien het snel en eenvoudig is te plaatsen. De plaatsing is door een installateur in één dag te doen en veroorzaakt geen stof in huis, aangezien er geen kap- en breekwerk hoeft plaats te vinden.

Polyester spandoek

Bij een polyester variant wordt gebruik gemaakt van een spandoek dat net wat groter is dan het bestaande plafond. Er  is een overspanning tot ongeveer 5m breedte mogelijk. Het belangrijkste voordeel van een polyester plafond is dat het zowel in mat als glanzend kan worden uitgevoerd. In een matte uitvoering is dit materiaal bijna niet van een normaal plafond te onderscheiden zodra het strakgespannen is.

Kunststof  spandoek

Bij kunststof (PVC) zijn de meeste varianten glanzend, waardoor het beter zichtbaar is. Het wordt opgehangen met behulp van een harpoen- of klemsysteem. De profielen worden op de muren bevestigd waarna het doek er doorgetrokken, en vervolgens opgespannen wordt.

Akoestische isolatie

De doeken kunnen voorzien worden van akoestische isolatie zodat uw vals of verlaagd plafond geluidsisolerend is. Handig als u bv. te veel last hebt van tv lawaai dat tot boven hoorbaar is. Ook zeer nuttig voor wie in een appartement woont.

Wat kost een vals of verlaagd plafond?

Het blijft maatwerk en zo dus kunnen we geen concrete prijzen meegeven. Prijzen variëren naargelang de moeilijkheidsgraad en de oppervlakte. Wel kunnen we u enkele richtprijzen geven zodat u een idee heeft van de kostprijs.

 Gemiddelde prijs per vierkante meter, incl. plaatsing
Plafond PVC spandoek€50 tot €85
Plafond Polyerster spandoek€60 tot €90
Gyproc€45 tot €75

Offertes vergelijken is dus belangrijk omdat u hiermee aanzienlijk wat geld kan besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke installateur het beste bij u past.


FAQshoulhide

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken

U kan bij Vakmangids ook terecht voor andere werken zoals:

totaalrenovatie woning, renovatiewerken, interieurbouw, kasten op maat, meubelen op maat, trap renoveren, renovatie keuken, architect, binnenhuisarchitect, badkamerrenovatie, bezettingswerken, schilder, parket schuren, laminaat leggen, systeemplafondtegelwerken, dak isoleren, muur isoleren, diamantboringen, binnendeuren, ramen en deuren, vliegenramen, ...

Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om het juiste installateur te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

30