fbpx

Traprenovatie • Trap op maat

U bent hier: Vakmangids > Traprenovatie - trap op maat - trap kopen - trappenmaker

TRAPRENOVATIE OF TRAP OP MAAT: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

OFFERTE TRAP KOPEN | TRAPRENOVATIE

Waarvoor heeft u een trappenmaker nodig?*

Binnen of buitentrap?*

Vorm van de trap?*

Locatie trap*

Trapleuning

Voorkeur trapbekleding*

Gewenst materiaal voor trapstructuur?*

Meerdere selecties mogelijk indien u een combinatie van materialen wenst.

Hoe wilt u uw trap renoveren?*

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.

Traprenovatie of nieuwe trap kopen? Vind hier de beste trappenmaker.

Wilt u voor uw huis een trap op maat laten maken? Uw huidige trap renoveren of uw trap bekleden? Of het nu gaat om een moderne trap, trappen met zwevende treden, een klassieke houten trap of een metalen trap, een trappenmaker weet overal raad mee.

Traprenovatie

Een trap renoveren kan op verschillende manieren. U kan uw trap in ere laten herstellen of u kan kiezen voor traprenovatie waarbij u niets meer merkt van uw oude trap.

1) Renovatie met overzettreden

De trappenmaker gaat uw bestande traptreden bekleden met nieuwe treden. Het lijkt dan alsof u een nieuwe trap heeft.

2) Renovatie met behoud van uw oorspronkelijke trap

Dit is tijdsintensief ambachtswerk: trapbekleding verwijderen, verf verwijderen, lijm verwijderen, afschuren en vervolgens opnieuw verven en behandelen met een laag vernis of beits.

3) Renovatie door middel van zandstralen

Zandstralen is een techniek waarbij kleine zandkorrels onder hoge druk op de trap gespoten worden. In tegenstelling tot schuren gaat een trap zandstralen veel sneller en effectiever. Een trap zandstralen kan wel enkel bij harde houtsoorten zoals beuk en ei.

Soorten trappen

 • Draaitrap
  Een draaitrap is een trap die rond één centrale as draait.
 • Wenteltrap
  Een wenteltrap gaat in een spiraal naar boven, zonder persé rond zijn eigen as te draaien.
 • Zoldertrap
  Een vaste zoldertrap is in feite een standaard trap, maar als de ruimte het niet toelaat, is een uitschuifbare trap de oplossing.
 • Steektrap
  Een steektrap is een rechte standaard trap die twee verdiepingen met elkaar verbindt.
 • Zwevende trap
  Zwevende trappen bevatten geen stootborden waardoor u doorheen de trap kan kijken.
 • Spiltrap
  Bij een spiltrap zijn de trapreden bevestigt aan de centrale spit.
 • Buitentrap
  Een buitentrap is geschikt om niveauverschillen te overbruggen. Deze trappen zijn bestand tegen weer en wind.

Materialen

Een trap kan uit verschillende houtsoorten worden geproduceerd van hardhout, zoals eiken, mahonie, beuken of esdoorn-, tot goedkopere houtsoorten als vurenhout. Een houten trap voelt over het algemeen warm aan, zeker voor in een woning.  Daarnaast kunt u ook kiezen voor een metalen trap of voor betonnen trappen. Een metalen trap of betonnen trap kan echter bouwkundig soms handiger zijn en kan grotere afstanden overbruggen.

Trap bekleden

Of u nu kiest voor een trap in hout, metaal of beton, u kunt elke trap bekleden. Zo kan u kiezen voor een betonnen of stalen trap, maar deze wel afwerken met houten traptreden. Of u kunt kiezen voor een trendy trap met glas. Toch liever klassiek? U kan uw trap bekleden met tapijt of vinyl. Ook natuursteen is perfect mogelijk.

De meest geschikte trappenmaker uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte trappenmaker kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede trappenmaker vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste trapspecialist te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website om dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met het beste trapspecialisten uit uw eigen regio!

Trap kopen? Trap renoveren? Trap bekleden? Ontvang vrijblijvend de beste prijs!

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke specialist het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze bedrijven?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Wat kost een trap renoveren?

Exacte prijzen kunnen we niet geven omdat het uiteraard om maatwerk gaat, maar gemiddeld ligt de prijs voor een renovatie tussen €1000 en €3500. Een rechte open trap zal uiteraard goedkoper zijn om te renoveren dan een trap met een bocht of draai. Bij een renovatie gebruikt men meestal laminaat of vinyl als trapbekleding. Het gewenste materiaal zal uiteraard van invloed zijn op de totale prijs.

Wat kost maatwerk?

Ook op deze vragen kunnen we u enkel richtprijzen meegeven. De prijs van een rechte trap zal ongeveer starten vanaf €1700. Terwijl de prijs voor een trap met een draai kan variëren van ongeveer €2000 tot €3500. De soort trap (bv. open trap of gesloten trap) speelt hier uiteraard een belangrijke rol. 

Het is duidelijk dat u best offertes kan vergelijken omdat u hiermee aanzienlijk kan besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij de renovatie van mijn trap recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor andere werken zoals:

schrijnwerken, binnendeuren kopen, interieurbouw, kasten op maat, meubelmaker, trap kopen, gyproc plaatsen, schilder, parket leggen, laminaat leggen, spanplafond, systeemplafonds, ramen en deuren, vliegenramen, glas op maatveranda bouwensectionale poortenzonweringscreensrolluiken, …

Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN