Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Totaalrenovatie van uw woning

Een huis renoveren wint steeds meer aan populariteit. In plaats van te verhuizen naar een andere woning, of in plaats van een volledige nieuwbouw te realiseren, besluiten veel mensen om een huidige woning te verbouwen, of een totaalrenovatie, uit te voeren.

De term 'totaalrenovatie' wekt de indruk dat alles aan het huis wordt vernieuwd, terwijl dit niet het geval hoeft te zijn. Volgens de Belgische overheid is er sprake van een totaalrenovatie als u binnen een termijn van vijf jaar tenminste drie van de onderstaande renovaties uitvoert:

 • Isolatie van dak en zoldervloer, met een minimum oppervlakte van 30 m²
 • Isolatie van de muren, met een minimum oppervlakte van 30 m²
 • Isolatie van vloeren en plafonds, met een minimum van 30 m²
 • Vervangen van ramen en schrijnwerk, met een minimum van 5 m²
 • Warmtepompen plaatsen
 • Zonneboiler installeren
 • Ventilatiesysteem installeren
Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Isolatie

Een goed geïsoleerde woning bespaart veel energie en ligt daarmee beter in de markt dan een vergelijkbare woning zonder isolatie. Door uw dak, muren en/of vloeren opnieuw te laten isoleren, kunt u ervoor zorgen dat uw woning optimaal beschermd is tegen de elementen en het energieverbruik beperkt blijft tot een minimum. Dit helpt u niet alleen besparen op uw energierekening, maar draagt ook bij aan een verminderde CO2-uitstoot.

Vervangen van ramen

Het vervangen van de ramen in uw woning door hoogrendementsglas draagt bij aan een betere isolatie, doordat binnenkomende warmte beter wordt vastgehouden in de woning en er minder warmte weglekt.

Warmtepomp of zonneboiler

Door een warmtepomp of zonneboiler te installeren maakt u gebruik van natuurlijk energiebronnen. Hiermee kunt u eveneens aanzienlijk besparen op uw energierekening en uw CO2 uitstoot beperken.

Huis renoveren

Een verbouwing of totaalrenovatie van uw woning is een behoorlijke uitgave en vereist de nodige planning om tot een goede uitvoer te brengen omdat het om ingrijpende renovaties gaat, die de nodige kosten met zich meebrengen, maar waardoor wel de waarde van uw woning op de huizenmarkt aanzienlijk stijgt.

Afhankelijk van de staat van uw woning, zijn er tal van werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

 • elektriciteit vernieuwen
 • nieuw sanitair en waterleidingen
 • centrale verwarming
 • ventilatie 
 • airconditioning
 • nieuwe vloeren
 • bepleistering
 • renovatie keuken
 • renovatie badkamer
 • renovatie zolder
 • renovatie gevel
 • renovatie dak
 • binnenschrijnwerken
 • muren uitbreken
 • ....

Samenwerken met diverse aannemers of een bouwfirma?

Het grote voordeel van werken met een bouwbedrijf is dat u slecht 1 aanspreekpunt heeft. Zij coördineren alle werkzaamheden en aannemers voor u. Dat bespaart u een hoop tijd en stress.

Vaak geeft een bouwfirma u een totale prijs voor uw bouwproject. Dat is erg handig omdat u dan op voorhand weet wat de finale kost zal zijn, dit in tegenstelling tot werken met allemaal verschillende aannemers. Het nadeel hiervan kan zijn dat u mogelijks iets meer zal betalen dan wanneer u werkt met verschillende aannemers, omdat de bouwfirma natuurlijk moet incalculeren dat alle kosten gedekt zullen zijn.

Wij hebben tal van aannemers & bouwbedrijven tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het uitvoeren van verbouwingen en totaalrenovaties.

De meest geschikte aannemer uit uw regio vinden voor uw totaalrenovatie.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer of bouwfirma kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een aannemer kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en meedenken met u.

Om de juiste aannemingsfirma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele aannemers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met bouwfirma's & aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor uw woningrenovatie.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost een woningrenovatie?

Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Een totale renovatie brengt hoge kosten met zich mee, die per woning verschillend zijn. Het gaat altijd om maatwerk, en zo dus we kunnen u daarom geen standaard prijzen meegeven. Daarnaast is de ene renovatie de andere niet en is de prijs afhankelijk van de type werken die u laat uitvoeren. Sommige mensen renoveren uw woning ook stap per stap om de kosten te spreiden.

Ruim geschat liggen de gemiddelde kosten voor een volledige woningrenovatie tussen ongeveer 50.000 tot 100.000 euro. De vuistregel is dat u voor een gemiddelde woning zult uitkomen op een bedrag tussen 750 euro en 1350 euro per m2

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse inandere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht als u op zoek bent naar een:

bouwfirma, architectenbureau, bijbouwen, interieurontwerp, villabouw, betonnen woning, stalen woning, containerbouw, prefab bouwen, houtbouw, ruwbouw, sloopwerker, dakwerker, gevelbekleding, dakkapel, ramen en deuren, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen aannemersbedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar aannemersbedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

102