Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Keuken renovatie? Of toch een nieuwe keuken kopen? Vind hier uw keukenbouwer.

Wilt u een nieuwe keuken kopen? Uw huidige keuken opknappen? Keukendeurtjes vervangen? Is uw huidige keuken toe aan een nieuwe kleur tegels of werkblad? Begint de afzuigkap of oven mankementen te vertonen? Liefst een gehele keukenrenovatie?

Een keuken renovatie kan een ingrijpende aanpassing zijn in uw woning, die u waarschijnlijk maar een keer in de 10 tot 15 jaar uitvoert. De keuken wordt dagelijks intensief gebruikt en is een van de meest vochtige ruimtes in huis. Na verloop van tijd zullen er dan ook verkleuringen optreden van tegels en voegen, en een werkblad is bij veelvuldig gebruik onderhevig aan slijtage. Hoe dan ook, u zal de afweging moeten maken tussen uw keuken renoveren of een nieuwe keuken kopen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Keukenrenovatie of nieuwe keuken aanschaffen?

Het geheel vervangen van uw keuken inclusief inbouwapparatuur is een grote huishoudelijke uitgave, die u weloverwogen dient te doen. Uw keukenbouwer kan u daarbij adviseren voor wat betreft de indeling, kleurkeuze, keuze qua afwerking voor de wanden en vloer, alsmede voor de vereiste apparatuur. Op basis van de afmetingen van uw keuken en uw wensen en voorkeuren kan er een plan worden opgesteld. 

De meeste keukenbouwers maken dan ook een 3D ontwerp zodat u vooraf een realistisch beeld krijgt. Op basis van een 3D tekening is het ook makkelijker om bepaalde beslissingen te nemen.

Keuken renoveren

Mocht u geen budget hebben voor een geheel nieuwe keuken, of is uw inbouwapparatuur nog in goede staat en wilt u deze behouden, dan kunt u uiteraard overwegen slecht een gedeeltelijke keukenrenovatie uit te voeren, door bijvoorbeeld alleen werkblad te vernieuwen, keukenkastjes vervangen of uw keuken opknappen door de muren opnieuw te schilderen of betegelen. Afhankelijk van uw budget kunt u met uw aannemer of keukenbouwer bekijken wat de beste mogelijkheden zijn.

De meest geschikte keukenbouwer uit uw regio.

Het zoeken van de meest geschikte keukenbouwer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een aannemer kiezen. U wilt een goede keukenbouwer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een schrijnwerker waarmee u een klik heeft, een keukenbouwer die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste keukenbouwer te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website om dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met het beste keukenbouwers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 keukenspecialisten uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welk keukenspecialist het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost de renovatie of aanschaf van een keuken?

De kosten kunnen enorm uiteenlopen. Dit begint al bij de inbouwapparatuur, die verkrijgbaar is in vele merken en maatvoeringen. Daarnaast zal de keuze qua materiaal voor vloer- wand- en plafondafwerking, en in hoeverre leidingen dienen te worden verlegd, voor een belangrijk deel bepalen hoe hoog de totale kosten zullen uitvallen. Bij het plaatsen van een keuken gaat het dus om maatwerk, en daarom kunnen we u geen standaard prijzen meegeven.

Nieuwe keuken

Een kleine keuken zal ongeveer tussen €5.000 en €10.000 kosten. Een gemiddelde keuken zal ongeveer tussen €10.000 en €15.000 kosten. En uiteraard kan u groter en luxueuzer gaan waarbij de prijs eerder richting €25.000 en meer gaat.

Renovatie

Zoals hierboven beschreven gaat het bij een renovatie om wat u wilt laten vernieuwen. De gemiddelde prijs voor het vervangen van alle keukenkastjes is ongeveer €1.500, inclusief arbeidskosten. Uiteraard kan dit ook goedkoper uitvallen, het gaat hier over een gemiddelde tot grote keuken. Keukenapparatuur kost doorgaans circa €500 per stuk. Reken voor nieuwe handgrepen op een prijs van circa €200. Een goedkoop keukenblad kan u hebben vanaf circa €500 (afhankelijk van uw afmetingen), maar kan ook makkelijk oplopen tot €1000 à €2000, afhankelijk van de afmetingen en materiaal die u kiest (hout, kunststof, dekton, graniet, ...).

Het is duidelijk dat het belangrijk is om offertes te vergelijken. U kan hier aanzienlijk mee besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor andere werken zoals:

schrijnwerker, interieurbouw, maatkasten, meubels op maat, trap kopen, gyprocwerken, behangen, parket leggen, laminaat leggen, spanplafond, systeemplafonds, binnendeuren, ramen en deuren, vliegenramen, glas op maatverandabouwsectionale poortenzonweringscreensrolluiken herstellen, …

Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om het juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

112