Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Restauratie, renovatie, bouw of aanbouw?

Een architect of architectenbureau kan helpen bij elk soort verbouwing die ingrijpende gevolgen heeft voor uw woning, winkel, kantoor of gebouw. Of het nu gaat om een restauratie of renovatie, danwel nieuwbouw of aanbouw, architecten weten uitstekend waaraan uw pand dient te voldoen om een verbouwingsplan goedgekeurd te krijgen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Wat kan een architectenbureau voor u betekenen?

Een architect maakt technische bouwtekeningen en houdt daarbij rekening met uw wensen met betrekking tot het ontwerp en de uitstraling. Een architect kan ook de regie in handen nemen en de aannemers overzien. Hij kan ervoor zorgen dat de kosten martkconform zijn en de aannemers hun werk goed uitvoeren. Hij fungeert naast zijn taken als architect dus ook als een soort coördinator die u een hoop stress bespaart.

Renovatie & restauratie

Renovatie en restauratie zijn niet hetzelfde en worden vaak door elkaar gebruikt. Bij restauratie gaat het erom een pand in ere te herstellen en de oorspronkelijke functie en historische waarde en kenmerken van het pand of monument te behouden. Uw architect beschikt over de vereiste kennis om het historische of monumentale pand in ere te herstellen, maar wel dusdanig te kunnen aanpassen, dat het aan uw wensen en gebruiksbehoefte voldoet.

Aanbouw & nieuwbouw

Een architect kan u eveneens bijstaan bij een aanbouw of nieuwbouw van uw woning, bedrijfspand of appartementsgebouw.

Het meest geschikte architectenbureau uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte architect voor uw renovatie of bouw kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een architectenbureau kiezen. U wilt een goede architectenbureau vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een architectenbureau waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en meedenken met u.

Om de juiste architect te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele architecten te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor uw renovatie of bouw.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met architectenbureau's uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 architecten uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke architect het beste bij u past.


FAQshoulhide

Vaste prijs of ereloon?

De ene opdracht is de andere niet natuurlijk. Een standaard ereloon bestaat ook niet en daarom kunnen we geen standaard prijzen meegeven. 

Naargelang uw project (renovatie of nieuwbouw) zal men een vast tarief hanteren of een percentage op de totale prijs van uw verbouwing of renovatie. Dit is meestal ergens tusse 7% en 12% van de totale prijs, maar zoals al gezegd is men vrij om dit te bepalen en baseren ze zich op het aantal uren dat zij verwachten te besteden aan uw project. Denk hierbij aan werfopvolging, controleren van uitgevoerde werken door aannemers, meetstaten, aanschrijven van aannemers, offertes van aannemers vergelijken en negotiëren, berekeningen uitvoeren, stedenbouwkundige dossiers opstellen, ... 

Een vast tarief kan bv. zijn voor het tekenen van een aanbouw (dit zal u ongeveer €500 kosten). De kosten voor een renovatie of nieuwbouwproject liggen ruim geschat tussen €10.000 en €25.000. Voor grotere projecten zoals een dure villa bouwen, kan dit uiteraard hoger liggen.

Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht als u op zoek bent naar een:

bouwonderneming, huis renoveren, aanbouw, interieurdesign, sleutel op de deur woningen, betonbouw woning, staalbouw woning, containerwoningen, modulair bouwen, houtbouw, ruwbouw, sloopwerken, dakwerker, gevelbekleding, dakkapel, ramen en deuren, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om het juiste bedrijf te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

166