Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Interieurarchitect & binnenhuisarchitect

We kennen allemaal wel de ongelooflijke transformaties van woningen in programma's zoals o.a. 'Blind gekocht'. Schakel daarom een professionele interieurarchitect als u gaat verbouwen, of als u uw interieur wilt laten inrichten door een binnenhuisarchitect. Uw woning zal een enorme toegevoegde waarde krijgen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Van verbouwen tot interieurontwerp & interieurdesign

Een interieurarchitect of binnenhuisarchitect heeft niet alleen kennis over interieurdesign & interieurontwerp, maar beschikt ook over technische kennis omtrent bouwen & renoveren en is dus perfect om in te schakelen als u gaat bouwen of verbouwen. 

Kosten besparen

Samenwerken met een interieurarchitect of binnenhuisarchitect hoeft helemaal niet veel te kosten. Integendeel zelfs, als u op tijd advies vraagt omtrent uw verbouwingsplannen, interieurontwerp en interieurdesign kan u mogelijks flink besparen omdat zij oog hebben voor zaken of details waar u niet meteen bij stil staat. 

Interieurinrichting

Interieur- en binnenhuisarchitecten zijn deskundige professionals die ideeën voor u tot leven kunnen brengen, en de ruimtes in uw huis optimaal en nauwkeurig kunnen opvullen met meubels & kasten (al dan niet op maat), kleuradvies, raamdecoratie en bijpassende accessoires.

Opvolging & coördinatie van werkzaamheden

Daarnaast hebben interieurarchitectecten de beschikking over een vertrouwd persoonlijk netwerk aan aannemers zoals elektriciens, stukadoors, schilders, vloerders, etc., waarmee zij samenwerken, zodat u erop kunt vertrouwen dat het werk goed en professioneel wordt uitgevoerd. Zij zorgen dan ook voor een perfecte opvolging & coördinatie van alle werkzaamheden.

Zo bespaart u zichzelf ook een hoop stress. Of het u gaat om een villa, woning, appartement, winkel, kantoor, restaurant of een casco ruimte afwerken, u kan altijd op uw beide oren slapen.

Materiaalgebruik

Binnenhuisarchitecten weten welke materialen verkrijgbaar zijn en welke daarvan het beste op uw wensen en budget aansluiten. Zo kunt u samen tot een passend ontwerp komen in de door u gekozen stijl. 

3D interieurontwerp

Uw binnenhuisarchitect kan de ideeën via schetsen of tekeningen, modellen, maquettes, of 3D animaties en 3D visualisaties aan u presenteren om u een zeer realistisch beeld te geven van hoe deze er uit zouden zien voor uw specifieke situatie. Zo kunt u zich beter een voorstelling maken en kunnen er ook eenvoudig aanpassingen worden gedaan, indien u wijzigingen wilt laten aanbrengen in het ontwerp.

De meest geschikte interieurarchitect of binnenhuisarchitect uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte interieurarchitect of binnenhuisarchitect kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede binnenhuisarchitect vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en meedenken met u.

Om de juiste interieurarchitect te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele interieurarchitecten te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor het ontwerpen & inrichten van uw interieur, of bij het helpen bij uw bouw of verbouwingen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 specialisten uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend wie het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost het allemaal?

Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. De uiteindelijke kosten variëren afhankelijk van uw persoonlijke wensen, de afmetingen van uw interieur en de uiteindelijke materiaalkeuze. Verder zijn er geen vaste uurtarieven en gaat het om maatwerk, dus we kunnen u daarom geen standaard prijzen meegeven.

Sommige professionals werken soms op basis van een uurtarief, terwijl anderen werken op een commissiebasis, prijs per m2 of een van tevoren afgesproken vast bedrag voor de uitvoering van het gehele interieurplan. Het is daarom goed om meerdere prijzen op te vragen en te kunnen vergelijken voor het maken van uw keuze.

Om u toch iets te geven van richtprijzen kan u het volgende in gedachten houden:

Interieuradvies +- vanaf € 150 De architect denkt mee over uw plannen en schetst een eerste interieurplan.
Ontwerp op maat +- vanaf € 500 tot ... U krijgt een volledig 3D ontwerp op maat.
Ontwerp, inrichting & begeleiding van uw project. +- vanaf €5.000 tot ... Ofwel wordt er een vaste prijs afgesproken, ofwel een percentage op basis van uw totale renovatiekost.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht als u op zoek bent naar een:

bouwbedrijf, aanbouw, totaalrenovatie, architect, woningbouw, betonnen woning bouwen, stalen woning bouwen, container woning bouwen, modulair bouwen, houten woning bouwen, funderingswerken, afbraak, dakwerken, gevelbekleding, gevelrenovatie, dakkapel, ramen en deuren, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste specialist te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

95