Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Wat is kaleien?

Kaleien is in feite een schildertechniek (kalkverven) waarbij er een laag kalkpleister met borstel op de metselwerken (of muren) wordt aangebracht. Bovenop deze kalklaag kan kalkverf worden aangebracht die de kleur van uw gevel zal bepalen. Dit zorgt voor mooier uitzicht en een betere bescherming tegen weer en wind.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Gevel kaleien

Waarom uw gevel kaleien?

 • Omdat u graag uw gevel & woning een nieuwe uitstraling wilt geven zonder een volledig nieuwe gevelbekleding te laten plaatsen.
 • Verschillende kleuren beschikbaar.
 • Het geeft een authentieke en landelijke uitstraling. Langs de andere kant geeft het moderne nieuwbouwwoningen ook een extra moderne uitstraling.
 • De muur kan ook ademen door de laag kalk/kalei want het is zeer damp-open. Hierdoor krijgt u bijvoorbeeld geen schimmelvorming.
 • De kaleilaag is milieuvriendelijk en duurzaam.
 • Kaleien biedt extra bescherming voor uw woning & gevel.

Waarom u beter niet zelf gaat kaleien?

Bezin eer u begint. Een gevel kaleien is een zeer arbeidsintensieve klus én het vergt wel de nodige kennis & ervaring. Er komt heel veel voorbereiding bij kijken en u moet heel veel materiaal hebben om deze klus te kunnen klaren. Het grootste risico? Eenmaal u een fout hebt gemaakt tijdens het kaleien, dan zal het u veel moeite & extra geld kosten om dit te recht te zetten. 

De meest geschikte aannemer uit uw regio vinden voor het kalkverven van gevels.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer voor kalkverven kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een aannemer waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om het juiste firma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele aannemers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost het?

De prijs zal ongeveer schommelen tussen €25/m² en  €40/m².

Het is dus belangrijk om offertes van aannemers te vergelijken. De ene aannemer zal naargelang zijn ervaring of grootte meer of minder aanrekenen. Zo kan u soms wel 10% tot 30% besparen.

Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Zijn er subsidies beschikbaar?

Voor bepaalde isolatie- en renovatiewerken kunt u genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht voor:

gevelrenovatie, steenstrips, spuitkurk, gevelbepleistering, metselwerken, schilderwerken, voegwerken, zandstralen, gevelreiniging, dakreiniging, dakwerken, dakramen, dakgoten, plat dak isoleren, roofing, dakisolatie, geluidsisolatie, muurisolatie, kelderisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze kunnen reageren op uw aanvraag.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

106