Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Partketteur

Een goede parketteur kan een wereld van verschil maken bij het plaatsen, herstellen en onderhoud van parketvloeren. Het is een stiel apart en aangezien uw parketvloer de uitstraling van uw woning zal bepalen, is het ook belangrijk om een goede parketteur te vinden.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Parket leggen

Parketvloeren zijn beschikbaar in diverse soorten en uitvoeringen. Verschillende parketvloeren worden ook op een verschillende wijzen geplaatst, gaande van massieve parketvloeren tot visgraat parketvloeren, planken vloeren of lamel op kant...

Parket schuren & parket renovatie

Een goede parketteur doet natuurlijk meer dan alleen parketvloeren leggen en kan u daarnaast ook hepen met parket schuren en parket renovatie. Dit is vaak het geval bij renovatieprojecten of wanneer u een woning gekocht heeft waarbij de parketvloer terug in zijn oude glorie moet worden gebracht.

De meest geschikte parketteur uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte parketteur kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede parketteur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste parketteur te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele parketteurs te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste parketteurs uit de eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor parket leggen, parket schuren of parket renovatie.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 parketteurs uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Meer dan 400 soorten vloeren

Er zijn meer dan 400 soorten beschikbaar. Een ruime keuze dus en er zal ongetwijfeld altijd iets bijzitten naar uw smaak:
 • mozaiekparket
 • tapisparket
 • visgraat vloer
 • lamel op kant
 • tand- en groefplanken
 • voorgefabriceerde parket
 • meerlagig parket
 • fineerparket
 • strokenparket
 • massieve parket

Plaatsing

In eerste instantie kan u best contact opnemen met een vakman uit uw regio. Sommige aannemers zullen u vragen om uw parketvloer zelf te gaan kiezen en aankopen. Andere zullen u vragen welke vloer u wenst en deze aankopen via hun. Omdat aannemers in grotere volumes aankopen bij speciaalzaken of groothandels kunnen ze vaak betere prijzen voor u bekomen.

Vervolgens kunnen er verschillende legmogelijkheden met u besproken worden en kan er ook nagekeken worden of de ondergrond geschikt. Bij nieuwbouwwoningen moet u ook eerst zeker zijn dat het vocht voldoende is weggetrokken uit de chape zodoende u geen risico loopt dat uw parketvloer terug omhoog komt.

Herstellen, reinigen, oliën en vernissen

Schuren en herstellen is een moeilijke & tijdsintensieve opdracht. U moet natuurlijk ten alle tijden vermijden dat u geen diepe putten en krassen maakt.

Houten vloeren herstellen betekent in de praktijk:

 1. dat losse delen terug worden vastgezet of vervangen worden door een identieke / passende houtsoort.
 2. nagels worden ingedreveld.
 3. gaten worden opgevuld.
 4. stofvrij schuren.
 5. afwerkwen met olie of vernis.

Renovatie

Sommige vloeren worden slecht onderhouden en hebben last van schommelende temperaturen en luchtvochtigheid waardoor er na verloop van tijd schade kan ontstaan. Vraag dan zo snel mogelijk enkele offertes aan zodat ze die snel kunnen renoveren.

Wat is de kostprijs?

Doorgaans ligt het uurtarief tussen €20 en €50 per vierkante meter. Vloeren zelf variëren van gemiddeld €35 tot €75 per m2. Daarbij is de prijs afhankelijk van het type parketvloer, de oppervlakte en de huidige ondergrond, of in geval van herstelling / onderhoud de huidige staat van de parketvloer uiteraard.

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Alles voor vloeren...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met vloer- en tegelwerken te maken heeft:

Terras plaatsen, oprit plaatsen, kasseiwerken, vloerder, tegelzetter, klinkerwerken, vloer isoleren, chapewerken, gietvloeren, steentapijt, kurkvloeren, betonvloeren, laminaatvloeren, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

30