Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Laminaatvloeren

Er zijn verschillende soorten laminaatvloeren beschikbaar. Diverse kleuren en motieven. Van goedkoop tot duur. Voor droge ruimtes (woonkamer, slaapkamer, zolder, ...) tot vochtige ruimtes zoals wc's en badkamers.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Laminaat leggen is niet persé moeilijk als u een handige harry bent en u beschikt over het nodige materiaal, maar als u niet handig bent, kan het dus een behoorlijke klus zijn en daarom wordt het dan ook steeds vaker uitbesteed aan een vloerenlegger, klusjesman of vakman.

U moet rekening houden dat laminaatvloeren kunnen uitzetten en uiteraard wilt u voorkomen dat uw vloer terug omhoog komt. U moet ook goed zien naar het patroon en u moet de vloer op de juiste punten op maat zagen. U leest het goed: er komt ook zaagwerk aan te pas. U moet dus over het juiste materiaal beschikken en best wel handig zijn en de nodige tijd willen investeren.  

De meest geschikte vakman uit uw regio vinden voor het plaatsen van laminaatvloeren.

Het zoeken van de meest geschikte vakman kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste vakmannen uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke vakman het beste bij u past.


FAQshoulhide

Hoe laminaatvloeren leggen?

Laminaatvloeren kunnen op verschillende manieren geplaatst worden:

Alleen laminaatvloer leggen

Dit is de meest voordelige manier. Let wel: voordat er laminaatvloer geplaatst kan worden, moet er een ondervloer liggen. Deze moet u dan wel zelf voorzien.

Laminaatvloer & ondervloer plaatsen

Meestal laten mensen zowel de laminaatvloer als de ondervloer samen plaatsen.

Ondervloer, laminaatvloer en plinten plaatsen

Een vloer zonder plinten? Voor de meeste mensen geen optie omdat het natuurlijk maar een vreemd zicht is.

Laminaatvloer diagonaal leggen

Deze legstijl geeft een ruimtelijker effect aan uw woning, maar is vanzelfsprekend wel wat duurder omdat het mee tijd in beslag neemt.

Wat kost laminaatvloer leggen?

Hieronder tonen we u gemiddelde prijzen. Definitieve prijzen zijn uiteraard afhankelijk van uw vakman en uw specifieke situatie.

 • Laminaatvloeren kopen €10 tot €40 per m2
 • Plaatsen van laminaat €  5,00  p/m²
 • Ondervloer plaatsen inclusief het laminaat €  5,95  p/m²
 • Overzetplinten of plakplinten plaatsen €  2,50  p/stm
 • Hoge MDF plinten plaatsen €  4,50  p/stm
 • Diagonaal leggen extra kosten €    2,50  p/m²

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij plaatsing recht op 6% BTW?

Heeft u een oudere woning? In dat geval is het soms mogelijk  dat u uw vloer kan laten plaatsen aan 6% i.p.v. 21% BTW. Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be

Alles voor vloeren...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met vloer- en tegelwerken te maken heeft:

Terras aanleggen, oprit aanleggen, kasseiwerken, vloerder, tegelzetter, klinkerwerken, vloer isoleren, chapper, gietvloeren, steentapijt, kurkvloeren, betonvloeren, parketteur, parket schuren, parket herstellen, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 vakmannen reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat vakmannen gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen aannemers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde vakmannen u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

45