Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Dakisolatie, zolderisolatie & zoldervloerisolatie

Een dak isoleren, zolder isoleren of uw zoldervloer isoleren zijn misschien wel de gemakkelijkste van alle energiebesparende verbeteringen aan het huis. Minerale wolrollen zijn alomtegenwoordig en goedkoop, wat betekent dat een heel dak op een standaardhuis tegen relatief lage prijs kan worden geïsoleerd tot de aanbevolen dikte.

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede specialist in dakisolatie uit uw buurt. Wij hebben tal van aannemers tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in dakisolatie, zolderisolatie en zoldervloerisolatie.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Dak isoleren, zolder isoleren en zoldervloer isoleren

Als het gaat om dakisolatie, zijn uw keuzes afhankelijk van:

  • Uw daktype (plat of hellend)
  • De structuur (diepte van de spanten)
  • Uw bereidheid om te investeren

In de meeste gevallen zijn extra investeringen in het voldoen aan de bouwvoorschriften voor isolatie goed besteed geld - het levert u namelijk veel rendement op.

Hoe een zolder of dak isoleren?

De eerste beslissing is of een hellend dak op plafond- of spantniveau moet worden geïsoleerd. De huidige trend is die van een ‘warm dak’, waarbij isolatie tussen de spanten wordt geïnstalleerd, waardoor het dakhout warm blijft. Daarnaast heeft u de keuze tussen verschillende isolatiematerialen zoals o.a. glaswol en isolatieplaten.

Hellend dak

Bij een hellend dak zal in veel gevallen gekozen worden om de isolatie aan de binnenkant tussen de spanten aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van glaswol, wat zowel een goede thermische als geluidsisolatie biedt. Verder is het plaatsen van isolatieplaten mogelijk, maar deze bieden wat minder goede isolatie dan glaswol. Al naar gelang uw gebruik van de zolder kunt u de isolatie afwerken met bijvoorbeeld gipsplaten.

Zoldervloer isoleren

Een andere mogelijkheid is om de zoldervloer te laten isoleren, indien u de zolder alleen als opslag gebruikt. Deze methode van isoleren goedkoper is.

Isoleren langs de buitenzijde

U kunt ook kiezen voor isolatie van uw dak langs de buitenkant. Dit is duurder dan uw dak isoleren langs de binnenkant en wordt daarom voornamelijk toegepast wanneer uw dakbedekking vernieuwd moet worden. Het grote voordeel van isolatie langs de buitenzijde is wel dat u binnen geen ruimteverlies hebt. 

Plat dak

Voor platte daken worden vaak kunststof isolatieplaten toegepast, die eenvoudig in elkaar te klikken zijn. Een plat dak kan ook via binnen en buiten worden geïsoleerd.

De meest geschikte aannemer uit uw regio vinden voor dakisolatie.

Het zoeken van de meest geschikte vakman voor het isoleren van daken, zolderisolatie of zoldervloerisolatie kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede specialist vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en meedenken met u.

Om de juiste firma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost het isoleren van een dak of zolder?

In de eerste plaats kunnen de kosten uiteenlopen op basis van het soort isolatiemateriaal dat wordt toegepast, de isolatiewaarde en de dikte van het materiaal. Ruim geschat ligt het tarief tussen 20 euro en 50 euro per m2 voor het isoleren langs de binnenkant of voor het isoleren van de zoldervloer, en tussen 40 euro en 60 euro per m2 voor het isoleren langs de buitenkant. Het isoleren van platte daken is wel duurder. Hier ligt de prijs gemiddeld tussen €50 en €200 per m2.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor:

roofing, EPDM, dakwerken, dakramen, plat dak isolatie, dakgoten, dak renovatie, metselwerken, dakreiniging, gevelreiniging, gevel zandstralen, gevelbekleding, gevelisolatie, steenstrips, spuitkurk, gevelbepleistering, voegen, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om het juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze kunnen reageren op uw aanvraag.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

109