fbpx

Interieuradvies & interieurinrichting

U bent hier: Vakmangids > Interieuradvies & interieurinrichting

INTERIEURINRICHTING: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

OFFERTE INTERIEURADVIES

Waarvoor heeft u een interieurstylist nodig?*

Meerdere selecties mogelijk.

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.

Interieurstylist vs. binnenhuisarchitect

In tegenstelling tot een binnenhuisarchitect, staat een interieurstylist niet ingeschreven in het architectenregister. Een interieurstylist is gespecialiseerd in het interieuradvies, binnenhuisinrichting en interieurinrichting (decoratie, kleuren, accessoires, meubelen, kasten, gordijnen en kleine verbouwingswerken zoals gyprocwerken, schilderwerken, schrijnwerken, ... ) terwijl een binnenhuisarchitect volledige bouw- en renovatieprojecten begeleid vanwege hun bouwtechnische kennis.

Interieuradvies

Als u dus geen wilde verbouwingsplannen heeft, maar wel graag eens uw interieur wilt laten verfrissen, dan bent u dus beter en goedkoper af bij een interieurstylist.

Via onze website kunt u in contact komen met meerdere deskundige interieurstylisten uit uw regio met de vereiste vakkennis en ervaring in interieuradvies, interieurinrichting en binnenhuisinrichting. 

Binneninrichting & interieurinrichting

Combineren van kleuren en accessoires

Uw interieurstylist specialiseert zich in het creëren van een ‘mooi plaatje’, en kan goed kleuren, meubilair en accessoires combineren om mooie opstellingen in uw interieur te creëren. 

Binnenhuisinrichting

De interieurstylist kan u aangeven welk meubilair, kunst en accessoires u het beste kunt gebruiken of aanschaffen door middel van een aankoopadvies (met eventueel de adressen van winkels erbij), adviseren over de verlichting door middel van een lichtplan, en een kleur- en interieuradvies geven voor het creëren van de juiste sfeer.

Restylen van interieur

Behalve de standaard zaken zoals raamdecoratie, meubilair, kleuradvies en accessoires, kan het hierbij ook gaan om kleinere werkzaamheden zoals nieuwe vloerbekleding leggen, schilderwerken laten uitvoeren, een vals plafond of tussenmuren plaatsen om ruimtes anders in te delen, elektriciteitswerken voor inbouwspots te plaatsen, etc.

3D visualisatie

Sommige interieurstylisten zullen ook de mogelijkheid aanbieden om te werken met visuals zoals 3D tekeningen om u een realistisch beeld te geven van wat u kan verwachten. Meestal krijgt u dan een uitvoeringsplan zodat u zelf vakmannen kunt zoeken. Of indien gewenst kan u ook de werkzaamheden laten uitvoeren via het team van ervaren aannemers die samenwerken met interieurstylisten.

Samen shoppen

Wilt u graag zoveel mogelijk zelf betrokken blijven als u gaat voor nieuwe meubelen en accessoires? Dan kunt u ervoor kiezen om samen te gaan winkelen zodat u meteen het gewenste advies krijgt.

De geschikte interieurstylist uit uw regio vinden?

Het zoeken van de meest geschikte interieurstylist voor interieuradvies en/of interieurinrichting kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede interieurstylist vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een interieurstylist waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en meedenken met u.

Om de juiste interieuradviseur te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele interieurspecialisten te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 interieuradviseurs uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke interieuradviseur het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze bedrijven?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Wat kost een interieuradviseur?

Dat is een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. Een interieuradviseur rekent vaak een vast bedrag per uur, per ruimte of berekent een totaalbedrag op basis van de hoeveelheid werk en hierbij gaat het vaak om maatwerk, dus we kunnen u daarom geen standaard prijzen meegeven. Ruim geschat ligt het tarief voor een interieuradviseur ongeveer tussen de 50 euro (voor eenvoudig kleuradvies) en 950 euro (voor zeer uitgebreide inrichtingen).  

Het is duidelijk dat u dus offertes moet vergelijken, aangezien u hier aanzienlijk mee kan besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor andere werken zoals:

raamdecoratie aan huis, kantoorinrichting, binnenhuisarchitect, architecten, totaalrenovatie, huis bouwen, houten huis, tuinarchitect, schrijnwerker, interieurbouw, maatkasten, meubelmaker, trap op maat, keuken renovatie, renovatiewerken, ...

Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN