Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Muurisolatie

Waarom muren isoleren? Omdat gemiddeld 25% van alle warmte via uw muren verloren gaat. Als u uw woning extra wilt isoleren, volstaat enkel het isoleren van uw dak niet. Muurisolatie is minstens even belangrijk. 

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Er zijn 3 soorten muurisolatie

Welke soort muurisolatie het meest interessant is voor u, is afhankelijk van uw woning of appartement, eventuele technische beperkingen en budget:

 • Spouwmuurisolatie
 • Buitengevelisolatie
 • Binnenmuren isoleren

Spouwmuurisolatie

Als uw woning een spouwmuur heeft, is het altijd aan te raden kom te kiezen voor spouwmuurisolatie. Het is doeltreffend, kan snel gebeuren en daardoor financieel de meest interessantste optie.

Lees meer over spouwmuren isoleren.

Buitengevelisolatie 

Muren isoleren langs de buitenkant (gevel) is een van de meest efficiëntste oplossingen voor isoleren van muren. In feite gaat u niet enkel uw gevel isoleren, maar ook renoveren omdat uw gevel in vele gevallen hierdoor nieuwe gevelbekleding nodig zal hebben. U kan dus meteen ook de look & feel van uw woning wijzigen.

Lees meer over gevelrenovatie & gevelisolatie

Binnenmuren isoleren

Uw binnenmuren isoleren zal uiteraard goedkoper zijn dan een volledige gevelrenovatie. 

Bij muurisolatie langs de binnenkant zal men een voorzetwand plaatsen die verankerd wordt in de draagmuur. De tussenruimte die ontstaat met de 'oude muur' wordt opgevuld met isolatiemateriaal. U kan deze voorzetwand vervolgens schilderen of behangen.

De meest geschikte specialist in muurisolatie uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte firma kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een persoon waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kunnen meedenken met u.

Om de juiste aannemer te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele firma's te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor muren isoleren.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 firma's uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost het isoleren van muren?

De prijs zal natuurlijk afhangen van het soort isolatie dat u laat plaatsen.

Concrete prijzen kunnen we dus niet geven, maar we geven u wel graag enkele richtprijzen:

 • Isoleren van muren langs de buitenkant: tussen €100/m² en €150/m²
 • Isoleren van muren langs de binnenkant: tussen €90/m² en €110/m²
 • Spouwmuurisolatie: tussen €20/m² en €35/m²

Gemiddeld liggen de totale kosten tussen €2000 en €5500. Vergelijken is de boodschap. Hiermee kan u soms wel tot 30% besparen. Kijk bovendien zeker na of u recht heeft op premies omdat deze de prijs nog interessanter kunnen maken!

Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes voor geluidsisolatie via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6%?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht voor:

kelderdichting, gevelrenovatie, vochtbestrijding, lekdetectie, ontstoppingen, sanitair, verwarming, rioleringswerken, ventilatie, chape, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, vloerverwarming, airco, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 firma’s reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

110