Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Heeft u een systeemplafond of verlaagd plafond nodig? Zoek hier de beste installateur.

Een systeemplafond of verlaagd plafond is een plafond dat door middel van plafondplaten en plafondprofielen onder het bestaande plafond wordt bevestigd. Hierdoor ontstaat er een tussenruimte, waarin kabels, bedrading, lichtarmaturen en leidingen kunnen worden weggewerkt. Behalve dat systeemplafonds ruimte bieden aan leidingen en armaturen, helpen ze ook om de akoestiek in de ruimte te verbeteren, en worden ze veel gebruik om meer rust te creëren in een hoge ruimte, door het plafond te verlagen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

KMO & industrie

Systeemplafonds zijn uitermate nuttig & geschikt in kantoren, industriële gebouwen, commerciële ruimtes en openbare gebouwen zoals ziekenhuizen, fabrieken, warenhuizen en scholen.

Particuliere woningen

Steeds meer mensen kiezen voor een systeemplafond of verlaagd plafond in huis, aangezien het hen in staat stelt om leidingen en bedrading netjes weg te werken. Bovendien kan het de akoestiek van een kamer verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan oefenruimten voor muzikanten.

Voordelen 

 • Alles kan mooi worden weggewerkt (verlichting, leidingen, kabels, ...)
 • Veel opties qua afmetingen & kleuren
 • Brandwerend
 • Eenvoudig te monteren
 • Geluidsabsorberend (akoestisch)

Soorten plafonds

Veel voorkomende typen zijn:

 • bandrasterplafonds
 • inlegplafonds
 • doorzakplafonds
 • gipskarton plafonds
 • houten plafonds
 • brandstabiele plafonds
 • hygiëne plafonds
  ...

De materialen waaruit de meeste plafondtegels worden gemaakt zijn hardmineraal en zachtmineraal. Hardmineraal wordt gemaakt uit papier en perliet. Hardmineralen platen zijn uitermate geschikt voor het reduceren van geluid, maar minder geschikt voor het reduceren van nagalm in een ruimte. Zachtmineralen platen worden gemaakt uit de grondstof gemalen steen (steenwol) en zijn door hun open structuur in staat de geluidsenergie in een ruimte op te nemen, en worden daarom veel toegepast in kantoren om nagalmen te reduceren.

Merken

Het meest bekende merk is ongetwijfeld Rockfon, maar u kan ook kiezen voor plafondplaten van andere leveranciers zoals Amf, Armstrong, Marvo en Ecophon.

Plafondplaten

Welk systeem en type plafondplaten u best nodig heeft, is afhankelijk van uw wensen. Uw installateur zal u uiteraard op maat adviseren.

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke monteur het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost zo'n verlaagd plafond?

In de eerste plaats kunnen de kosten uiteenlopen op basis van het soort plafondplaten dat wordt toegepast. In de tweede plaats rekenen sommige installateurs aan de hand van een uurtarief, terwijl anderen rekenen aan de hand van een totaalprijs inclusief plafondplaten. 

De grootte, hoogte en aantal ruimtes dan moet geplafonneerd worden is van belang. Hoe meer, hoe goedkoper de uiteindelijke prijs zal worden.

Het is uiteraard in uw voordeel om prijzen te vergelijken omdat u hiermee toch aanzienlijk kan besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor andere werken zoals:

schrijnwerker, aannemer interieurbouw, kastenmaker, meubelen op maat, traprenovatie, gyprocwerken, schilderwerken, parket leggen, laminaat leggen, spanplafond, ramen en deuren, vliegenramen, renovatiewerken, pleisterwerken, glaswerkenveranda bouwengaragepoortenzonneschermenscreensrolluiken, …

Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste installateur te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

117