Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Voegwerken

Voegwerken bepalen mee in sterke mate hoe uw woning eruit zal zien. We staan er niet altijd bij stil, maar zonder voegen in uw vloeren, muren en buitengevel oogt het allemaal vreemd. 

Bij binnenmuren en vloeren zal uw vloerder, schilder of aannemer de voegwerken voor zijn rekening nemen. Bij gevelrenovaties, nieuwbouwwoningen (ruwbouw) en metselwerken zal u uiteraard een professionele voeger of voegbedrijf moeten inschakelen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Voegen herstellen

Voegen in slechte staat kunnen zorgen voor vochtproblemen. Dat is vooral zo in uw badkamer (hier laat u best om de 2 jaar uw voegen vernieuwen) en voor uw buitenmuren.

Het voegwerk beslaat al gauw twintig tot dertig procent van uw geveloppervlak. De voegen beschermen de woning mee tegen regenwater en mogelijke vochtproblemen.

Buitenmuren die te maken krijgen met vochtproblemen kunnen leiden tot gezondheidsproblemen en veel grotere kosten om de volledige gevel te renoveren. Een gevelrenovatie is in vele gevallen namelijk quasi verplicht om uw gevel te kunnen herstellen.

Hoe voegen herstellen? 

 • Voegen uithakken & vervolgens reinigen.
 • Voegen uitslijpen (als de voegen te smal of te hard zijn)
 • Tijdens het herstellen van voegen kan blijken dat sommige stenen gebarsten zijn. Die worden dan best ook meteen vervangen zodat de gevel optimaal beschermd blijft tegen vocht.

Soorten voegwerk

Er zijn ongeveer 12 soorten. De meest courante soorten voegwerk zijn:

 • Platvolle voeg: de voegspecie wordt gelijk tussen de stenen aangebracht.
 • Verdiepte voeg: het voegsel wordt tussen de stenen geplaatst.
 • Gesneden voegen: voegen uitgesneden met een voegspijker.  
 • Gladde of geborstelde voegen: voegen kunnen glad of geborsteld afgewerkt worden.
 • Knipvoeg: een verdikte voeg die iets boven de steen uitsteekt.
 • Snijvoeg: snijvoegen zijn ingesneden en blijven relatief gelijk met de gevel.

Deze laatste 2 zijn vooral tijdsintensief en daarom ook duurder.

Mogelijkheden qua voegkleuren

 • Zwart
 • Grijs
 • Wit
 • 'toon op toon' (hierbij is de kleur quasi hetzelfde als uw steen waardoor er amper contrast is tussen de voegen en stenen. Dat oogt strakker / egaler.)

Vind hier de beste voeger uit uw buurt

Het zoeken van de meest geschikte voeger kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede voeger vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een voeger waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om het juiste voegbedrijf te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele voegers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste voegbedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 voegbedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke voeger het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kosten voegwerk?

Dat is natuurlijk afhankelijk van u wilt laten uitvoeren. Uw muren, vloeren of gevel laten voegen of voegen herstellen?

Hierbij enkele richtprijzen.

Herstellingen:

Uithakken: €30/m² tot €45/m²
Uitslijpen: €35/m² tot €55/m²
Bakstenen vervangen: €0,10 tot €0,50 per baksteen

Voegwerk:

Standaard voegwerk: €10/m² tot €20/m²
Knip- en sijvoegwerk: €60/m² tot €120/m²

Offertes vergelijken loont altijd de moeite omdat u hiermee aanzienlijk kan besparen. De ene vakman zal naargelang zijn ervaring of grootte meer of minder aanrekenen. Zo kan u soms wel 10% tot 30% besparen.  Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Zijn er subsidies beschikbaar?

Ja, voor bepaalde renovatiewerken kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht voor:

gevelbekleding, steenstrips, spuitkurk, crepi, kaleien, metselwerken, schilderwerken, zandstralen, gevelreiniging, dakreiniging, dakwerken, dakramen, dakgoten, plat dak isoleren, roofing, dakisolatie, geluidsisolatie, muurisolatie, kelderisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 voegers reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste voeger te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat voegbedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen voegers uit uw regio een bericht zodat ze kunnen reageren op uw aanvraag voor voegwerken.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag voor voegwerken door naar voegbedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde voegers u kunnen contacteren om een offerte op te maken voor uw voegwerken.

145