Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Gevelrenovatie

Bij een gevelrenovatie is het de bedoeling om uw gevel er weer als nieuw te laten uitzien, of met de bedoeling om uw woning extra te isoleren. Hieronder bespreken we alle mogelijkheden inzake gevelrenovaties.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Gevelisolatie

Als u uw buitenmuren wilt isoleren, is het vaak onvermijdelijk dat er ook nieuwe gevelbekleding geplaatst moet worden. Vandaar dat gevelisolatie ook onder de term gevelrenovatie valt.

Wanneer kiezen voor gevelisolatie?

1) Uiteraard om uw woning extra te isoleren. Bij het isoleren van buitenmuren wordt er eerst gekeken of het mogelijk is om de spouwmuren te isoleren. Soms is er geen spouwmuur, is uw spouwmuur reeds geïsoleerd of is het niet mogelijk om uw spouwmuur te isoleren, en dan is het isoleren van uw buitenmuren het alternatief. 

2) Is uw gevel beschadigd en/of heeft uw gevel vochtproblemen? Dan is de beste oplossing om te kiezen voor een gevelrenovatie met gevelisolatie.

Het kan natuurlijk ook zijn dat uw buitenmuren reeds geïsoleerd zijn, maar dat uw gevel dusdanig vervuild of beschadigd is. In dat geval kan u uw gevel renoveren met nieuwe gevelbekleding of u kan ook uw gevel reinigen.

Soorten gevelrenovaties

Voegwerken

Uw voegen bepalen in grote mate mee het uitzicht van uw gevel.  Scheuren en barsten in de voegen kunnen leiden tot vochtoverlast. Om grotere kosten te vermijden is het daarom aangeraden om uw voegen te laten herstellen zodoende ook het uitzicht van uw gevel were in ere te herstellen.

Gevelreiniging

Is uw gevel nog in orde, maar wel sterk vervuild? Dan is het natuurlijk aangeraden om te kiezen voor een gevelreiniging. Een alternatief voor een traditionele gevelreiniging is uw gevel laten nevel- of zandstralen.

Nieuwe gevelbekleding plaatsen

Heeft  uw gevel zijn beste tijd gehad? Of wilt u gewoonweg graag een nieuwe uitstraling aan uw woning gevel? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten materialen qua gevelbekleding:

 • Crepi
 • Hout
 • Sidings
 • Steenstrips
 • Spuitkurk
 • Gevel schilderen
 • Kaleien 
 • Leien
 • PVC 
 • Cementeren
 • ...

Vind hier de beste gevelwerker uit uw buurt voor het isoleren & renoveren van gevels.

Het zoeken van de meest geschikte gevelwerker kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede gevelwerker vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste kandidaat te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste gevelwerkers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost de renovatie & isolatie van een gevel?

De prijs is uiteraard afhankelijk van welke werkzaamheden u laat uitvoeren.

Een gevelreiniging of zandstralen zal u tussen  €10 en €30 per vierkante meter kosten. Voor voegwerken lopen de prijzen ook uiteen naargelang het type voegwerk. Standaard voegwerk kost +- €10 à €15 per vierkante meter terwijl dat voor een knipvoeg kan oplopen tot €80 per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter de renovatie van buitenmuren ligt gemiddeld tussen €50 en €100 euro. Met isolatie erbij ligt dit tussen €100 en €150 per vierkante meter. Al kan dit ook ruim erboven zijn, afhankelijk van wat u laat uitvoeren en met welk soort materiaal.

Het is dus belangrijk om offertes van aannemers te vergelijken, aangezien u hiermee vaak aanzienlijk kan besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Zijn er subsidies beschikbaar?

Ja, voor bepaalde renovatie- en isolatiewerken kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht voor:

gevelbekleding, steenstrips, spuitkurk, crepi, kaleien, metselwerken, voegwerken, schilderwerken, zandstralen, gevelreiniging, dakreiniging, dakwerken, dakramen, dakgoten, platte daken, roofing, schrijnwerken, ramen en deuren, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze kunnen reageren op uw aanvraag.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

150