Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Gevelreiniging

Na een gevelreiniging ziet uw gevel er weer als nieuw uit. Na verloop van tijd is het onvermijdelijk dat gevels vuil worden door de aangroei van mos, algen en vuiligheid. Zowel voor woningen als (bedrijfs)panden zorgt de gevel voor een bepaalde uitstraling en we willen uiteraard liever niet dat onze gevel er troosteloos uitziet.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Harde of zachte gevelreiniging

Uw gevel reinigen betekent letterlijk het prober maken van uw buitenmuur. Dit kan middels een harde gevelreiniging of zachte gevelreiniging aangepakt worden. De methode is afhankelijk van uw gevelbekleding en de hardnekkigheid van het vuil. Nadat uw buitenmuur weer proper is, laat u best uw gevel impregneren. Dat is een soort beschermingslaag die ervoor zorgt dat de buitenmuur langer proper blijft.

Een zachte gevelreiniging doet men via een stoomreiniging of nevelstralen. Een harde gevelreiniging doen me via zandstralen of een chemische reiniging.

Waarom uw gevel reinigen?

 1. Gevelreiniging heeft dus uiteraard een esthetische functie.
 2. Mos veroorzaakt barsten in de buitenmuur en dat kan leiden tot vochtproblemen.
 3. De levensduur van uw gevel wordt aangetast. Een gevelreiniging of gevelrenovatie? Qua kosten maakt het een groot verschil. Beter voorkomen dan genezen.

Waarom uw gevel impregneren?

Een gevel impregneren betekent het aanbrengen van een extra laag (gevel impregneren) voor meer bescherming. Door het aanbrengen van een impregneermiddel diep in de poriën van de gevelbekleding, neemt uw gevel geen vocht meer op en daardoor is het beter beschermd tegen algen en mos.

De meest geschikte gevelreiniger uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte gevelreiniger kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een iemand kiezen. U wilt een goede gevelreiniger vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een gevelreiniger waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste gevelreiniger te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele gevelreinigers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste gevelreinigers uit uw eigen regio!

Gevel reinigen aan de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 gevelreinigers uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke gevelreiniger het beste bij u past.


FAQshoulhide

Buitenmuur proper maken

Zachte reiniging

1. Stoomreiniging

Stoomreiniging is de meest ecologische & goedkoopste methode omdat er enkel water gebruikt wordt. Deze manier is ideaal voor buitenmuren in goede conditie, maar die toch last hebben van aanslag zoals mos en algen.

2. Nevelstralen

Is uw gevelbekleding iets delicater? Dan zal men eerder gaan nevelstralen omdat dit ideaal is voor lichte tot middelzware vervuilde buitenmuren.

Er wordt geen water gebruikt. Nevelstralen gebeurd onder lage druk.

Harde reiniging

1. Chemische reiniging

Last van hardnekkig vuil? In dat geval zal men gebruik moeten maken van chemische reinigingsmiddelen.

2. Zandstralen

Geen voorstander van chemische producten, maar toch last van hardnekkig vuil? Dan kan er overwogen worden om te zandstralen. Via zandstralen wordt vuil verwijderd door kleine korreltjes zand onder hoge druk tegen de buitenmuur te spuiten.

Wat kost het reinigen van een gevel?

De prijs om uw buitenmuur proper te maken en/of te impregneren kan variëren tussen €10 en €30 per vierkante meter. Factoren die hierbij van invloed zijn op de prijs zijn:

 • uw type gevelbekleding
 • harde of zachte reiniging
 • de grootte van uw buitenmuur of buitenmuren
 • al dan niet impregneren 
 • de bereikbaarheid
 • eventuele herstellingswerken (bv. voegen herstellen)

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde isolatie- en verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere reinigingswerken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten reinigingswerken:

dakreiniging, zandstralen, oprit & terras kuisen, zonnepanelen onderhoud, schoorsteenvegen, ramen wassen, schoonmaak, poetshulp, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is en dus om een geschikte gevelreiniger te vinden.

Er kunnen max. 3 gevelreinigers reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste gevelreiniger te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat gevelreinigers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen gevelreinigers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde gevelreinigers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

48