Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Dakreiniging & ontmossen van daken

Na een dakreiniging ziet uw dak er weer als nieuw uit. Na verloop van tijd is het onvermijdelijk dat daken vuil worden door de aangroei van mos, algen en vuiligheid. Dit is ook niet zonder risico's omdat het scheuren kan veroorzaken waardoor er water kan binnen sijpelen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Waarom kiezen voor een dakreiniging?

 1. Die groene (vuile) aanslag op een dak vind niemand mooi. Zowel voor woningen als bedrijfspanden. Dakreiniging heeft dus ook een esthetische functie.
 2. Vuil, mos en algen maken uw dak poreus waardoor er scheuren in uw dak kunnen ontstaan.
 3. Via deze scheuren kan u last krijgen van water dat binnen sijpelt.
 4. Wanneer het vervolgens buiten gaat vriezen, kan er nog meer schade ontstaan. 
 5. Ook uw dakgoten kunnen verstopt raken & schade oplopen doordat de voegen gaan lostrekken.
 6. Mos kan ook uw isolatie aantasten en bijgevolg een hoger energiefactuur opleveren nadat u juist reeds geïnvesteerd hebt om uw dak beter te isoleren.
 7. De levensduur  wordt aangetast. Een dakreiniging of dakrenovatie? Qua kosten maakt het een groot verschil. Beter voorkomen dan genezen.

De meest geschikte dakreiniger uit uw regio vinden voor dakreiniging & dak ontmossen.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste dakreiniger te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor dakreiniging & dak ontmossen.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke dakreiniger het beste bij u past.


FAQshoulhide

Werkwijze

Reiniging kan via 2 methodes gebeuren.

1) Reiniging & ontmossing

Reiniging met een hogedrukreiniger, met of zonder reinigingsmiddel. De keuze hiervoor is afhankelijk van de mate van vervuiling en het type dakbedekking dat u heeft (leien, riet, zink, roofing, ...). Na deze reiniging is de groene aanslag van mos & algen verdwenen.

2) Dakcoating

Een coating wordt aangebracht na de reiniging. Het zorgt voor een extra beschermingslaag voor een extra lange levensduur. Het beschermt m.a.w. tegen mos, algen en vuiligheid, maar ook tegen diverse weersomstandigheden zoals bv. warmte en vorst. Door middel van een impregneermiddel diep in de poriën van de dakbedekking aan te brengen, neemt uw dakbedekking geen vocht meer op en daardoor is het beter beschermd tegen algen en mos. 

Optioneel kan u er voor kiezen om een gekleurde dakcoating voor extra glans. 

Dakgoten kuisen

Een dakgoot kuisen wordt meestal gecombineerd met ontmossen. Bladeren, mos en vuil stapelen zich op waardoor de dakgoot verstopt kan geraken. De dakgoot kan vervolgens beginnen doorwegen en zo de voegen van de buitenmuur lostrekken. 

U kan deze natuurlijk ook zelf proper maken, maar doordat ze op een lastige hoogte hangt, is dit niet altijd een evidente klus die u zomaar even veilig zelf kan uitvoeren.

Wat kost het ontmossen of reinigen van daken?

De prijs voor het reiniging of ontmossing is afhankelijk van:

 • Uw dakbedekking
 • De grootte van uw dak
 • De bereikbaarheid 
 • Mate van vervuiling
 • De type reiniging die u wilt laten uitvoeren
 • Eventuele herstellingswerken

Enkele richtprijzen:

Reiniging: tussen €5 en €25 per m²
Ontmossing: tussen €10 en €25 per m²
Dakgoot kuisen: tussen €5 en €15 per meter
Dakcoating: tussen €10 en €30 per m²

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere reinigingswerken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten reinigingswerken:

gevelreiniging, gevel zandstralen, reiniging oprit, reiniging terras, onderhoud zonnepanelen, schoorsteenvegen, ramen wassen, schoonmaak, poetshulp, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 dakreinigers reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste dakreiniger te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen aannemers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

47