Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Dakgoten plaatsen

Is het niet mogelijk om uw huidige dakgoot te laten herstellen? Dan is er geen andere optie dan uw dakgoot te vervangen door een nieuwe dakgoot.

Dakgoten plaatsen is een lastige klus. Als eerste moet u weten welk materiaal het beste is voor uw situatie en vervolgens moet uw huidige dakgoot afgebroken worden en moet de nieuwe dakgoot gemonteerd worden mits behulp van beugels die aan de dakrand geplaatst worden. 

Dakgoten bestaan uit verschillende materialen zoals zink, kunststof, koper of aluminium. Weet u niet goed wat u moet kiezen? U dakdekker adviseert u graag naargelang uw budget, situatie en mogelijkheden.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Soorten dakgoten:

 • Bakgoot
 • Mastgoot
 • Kilgoot
 • Zakgoot
 • Verholen

De beschikbare materialen zijn:

 • Zink 
 • PVC
 • Aluminium
 • Koper
 • Roestvrij staal
 • Polyester

Overige loodwerken & zinkwerken

Loodwerken & zinkwerken gaan natuurijk om meer dan alleen maar dakgoten plaatsen. Denk maar aan het het vervangen, reinigen of herstellen van dakgoten & regenafvoer, het aanbrengen of vernieuwen van dakkoepels & dakramenschouwen metselen, repareren en schoorsteen reinigen, ... 

Dakgoten herstellen

Wanneer dakgoten herstellen? Bij lekkage, als ze los hangt of als de afvoer verstopt is. Als de afvoer verstopt is, dan kan u ook eerst proberen om uw dakgoot te kuisen.

PVC dakgoten herstellen is bv. niet aan te raden. Deze worden doorgaans altijd vernieuwd.

Dakgoten reinigen

Als de dakgoot vol met vuiligheid zit of als de afvoer verstopt is, dan kan u best deze laten reinigen. U kan uw dakgoot best 2 x per jaar laten reinigen.

De beste aannemer uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte dakdekker kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt iemand vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor zink- en loodwerken.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste dakwerkers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs lood- en zinkwerken.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke vakman het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat is de kostprijs?

Hou rekening met een prijs per meter voor de aankoop. De prijs varieert van circa € 40/m tot ongeveer € 100/m. Het uurtarief van een dakwerker voor de plaatsing ligt ongeveer tussen € 30/u tot en  € 50/u. Daarnaast kunnen er mogelijks nog andere kosten bijkomen zoals leveringskosten, afbraakkosten, etc.

Prijzen vergelijken loont altijd de moeite en hiermee kan u makkelijk 10% tot 30% besparen in sommige gevallen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Zijn er premies beschikbaar?

Voor bepaalde dakwerken zoals lood- en zinkwerken uitgevoerd door een erkend dakwerker kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor:

roofing, EPDM, dakwerken, dakramen, plat dak isolatie, dak isoleren, dak renovatie, metselwerken, dakreiniging, gevelreiniging, gevel zandstralen, gevelbekleding, gevelisolatie, steenstrips, spuitkurk, gevelbepleistering, voegen, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 vakmannen reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

160