Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Zandstralen gevel

Heeft uw buitengevel last van hardnekkig vuil dat u zelf niet zomaar wegkrijgt? Dan lijkt het erop dat uw gevel toe is aan een grondige reiniging.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Bij hardnekkig vuilaanslag op de gevel kan u kiezen voor een chemische reiniging of voor zandstralen. Chemische reiniging gebeurd uiteraard door gebruikt te maken van chemische producten. Zandstalen is een milieuvriendelijke oplossing. Uw gevel zandstralen houdt in dat vuil wordt verwijderd door kleine korreltjes zand onder hoge druk tegen de gevel te spuiten.

Bij het stralen van uw gevel is het belangrijk om na te gaan welke type gevelbekleding u heeft, u moet de juiste soort zand kiezen en de juiste druk gebruiken voor een goed eindresultaat en zo dus zonder uw gevel te beschadigen. Afhankelijk van uw gevel kan u best opteren voor nevelstralen, dat is een iets mildere variant van zandstralen.

Zelf uw gevel zandstralen, nevelstralen of laten stralen?

Een gevel zandstralen of nevestralen is specialistenwerk. Zoals hierboven beschreven moet u de juiste techniek en materiaal gebruiken. Het gaat hier over een 'harde reinigingstechniek' van buitengevels. Het risico op beschadiging van uw gevel is dus zeer groot als het niet correct uitgevoerd wordt.

De meest geschikte gevelreiniger uit uw regio vinden voor zandstralen.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer of gevelreiniger kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste firma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Buitenmuren reinigen

Een gevel reinigen via stralen kan niet met elk type gevelbekleding. Omdat het om een 'harde reiniging' gaat, moet de buitenmuur ook uit hard materiaal bestaan zoals bv. leien.

Nevelstralen

Bij meer 'poreuze' materialen loopt u anders het risico op beschadiging van uw buitenmuren. Uw aannemer zal dit zeker met u bespreken. Als alternatief zal men u dan voorstellen om te nevelstralen. Nevelstralen is een lichtere of zachtere vorm waarbij men met een lagere druk gaat werken die geschikt is voor uw type gevelbekleding. Quasi alle soorten gevelbekleding kunnen nevelstralen aan. Denk hierbij aan hout, sidings, crepi, beton, ...

Prijs zandstralen gevel?

De prijs ligt tussen 10 en 20 euro per vierkante meter en is onder meer afhankelijk van:

 • de hardnekkigheid van het vuil.
 • is uw gevel makkelijk te bereiken?
 • de oppervlakte 
 • het type gevelbekleding dat gereinigd moet worden.

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde isolatie- en verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere reinigingswerken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten reinigingswerken:

gevelreiniging, dak ontmossen, oprit reinigen, terras reinigen, zonnepanelen reinigen, schoorsteenvegen, ramen wassen, schoonmaak, poetshulp, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is en dus om een geschikte gevelreiniger te vinden.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat vakmannen gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar firma bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

48