fbpx

Spouwmuurisolatie

U bent hier: Vakmangids > Spouwmuurisolatie

SPOUWMUURISOLATIE: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

OFFERTE SPOUWMUURISOLATIE

Welk type woning heeft u?*

Aantal vierkante meter dat geïsoleerd moet worden?*

Heeft u een voorkeur qua isolatiemateriaal?*

Bouwjaar van uw woning (ongeveer)?*

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren. Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.

Spouwmuurisolatie

Wat is spouwmuurisolatie? Bij oudere woningen is er ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur. Die tussenruimte noemt men de 'spouw' of 'spouwmuur'. Via deze ruimte gaat er heel wat warmte verloren. Laat u die spouw opvullen met isolatie? Dan spreekt men over spouwmuurisolatie.

Bij nieuwbouwwoningen wordt de spouw direct opgevuld waardoor spouwmuren isoleren voornamelijk wordt toegepast bij oudere woningen. Het is een relatief makkelijke & goedkope ingreep die u snel kan terugverdienen vanwege beschikbare premies voor het isoleren van spouwmuren.

Voordelen van spouwmuren isoleren?

 • Véél beter leefcomfort in uw woning. Uw huis blijft warmer in de winter en koeler in de zomer.
 • Snelle terugverdientijd & niet zo dure ingreep.
 • Subsidies beschikbaar.
 • Relatief makkelijke ingreep.
 • Snelle plaatsing.
 • Resultaat direct voelbaar.

Geschikte isolatie voor spouwmuurisolatie

 • EPS parels 
  EPS parels zijn kleine isomobolletjes die via gaten in de voegen in de spouwmuur geblazen worden. EPS parels zijn het meest vochtbestendig.
 • Knauf Supafil
  Glaswol dat speciaal ontwikkeld werd voor het isoleren van spouwmuren. Goedkoopste materiaal, maar scoort wel het best op vlak van geluidsisolatie en brandveiligheid.
 • Pur spuitisolatie
  PUR spuitisolatie is duurzaam, vochtbestendig en krimpvrij. Het is bovendien het meest aangeraden in geval van een vervuilde of smalle spouwmuur. Het is wel het duurste isolatiemateriaal, maar wel het best isolerende materiaal.

Heeft u reeds spouwmuurisolatie, maar zit u met energieverlies of vochtproblemen?

De isolatiematerialen die vandaag beschikbaar zijn, zijn stukken beter dan wat men vroeger had. Wanneer u verouderd isolatiemateriaal heef, kan u last hebben van ingezakte isolatie, energieverlies en vochtproblemen.

Oplossing? 

 1. Isolatiemateriaal aanvullen.
 2. Oude spouwmuurisolatie verwijderen en vervangen door nieuwe isolatie.

Ik heb een spouw, maar de aannemer zegt dat deze niet geschikt is voor te isoleren?

Dat kan inderdaad als uw spouw bv. niet dik genoeg is, te vervuild is of als uw gevel niet in goede staat is. Dan zijn er twee alternatieven:

 1. Muurisolatie (muren isoleren langs de binnenzijde).
 2. Gevelisolatie (muren isoleren langs de buitenzijde - dit betekent dan ook dat u nieuwe gevelbekleding moet plaatsen).

Vind hier de beste aannemer uit uw buurt voor spouwisolatie.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste kandidaat te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor spouwmuren isoleren.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze bedrijven?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Wat kost spouwisolatie?

De prijs is afhankelijk van woning tot woning. Hoe groter de woning, hoe duurder de spouwisolatie zal kosten. Daarnaast speelt het type isolatiemateriaal ook een rol.

Enkele richtprijzen: de totale prijs ligt gemiddeld tussen €20/m2 en €35/m2. De gemiddelde kost voor een rijhuis ligt tussen +- €1000 en €3000.  Een appartementen is dus doorgaans goedkoper (circa €400 à €900). Voor (half) open bebouwingen kan de prijs variëren tussen circa €1500 en €4500.

Het is dus belangrijk om offertes van aannemers te vergelijken, niet alleen op prijs maar ook materialen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Zijn er subsidies beschikbaar?

Voor isolatiewerken kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht voor:

kelderdichting, gevelrenovatie, vochtbestrijding, lekdetectie, ontstoppingen, sanitair, verwarming, rioleringswerken, ventilatie, chape, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, vloerverwarming, airco, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN