Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Geluidisolatie

Heeft u een oudere woning of appartement? Dan kan het wel eens zijn dat u overlast heeft van geluiden, die al dan niet van buitenaf komen. Geluidsisolatie plaatsen is dan de oplossing.

Bij recente nieuwbouwwoningen is geluidsisolatie plaatsen vaak overbodig omdat deze huizen al zodanig sterk geïsoleerd zijn. Bij oudere woningen of appartementen is het een ander verhaal. Denk maar aan:

 • Geluid van voorbij rijdende auto's 
 • Lawaai van treinen die passeren 
 • Geluid van zware vrachtwagens
 • Geluid van bij de buren 
 • Honden die blaffen
 • Geluid van de tv of voetstappen die in andere kamers te horen zijn
 • U moet 's avonds fluisteren of de kinderen kunnen niet slapen boven
 • ...
Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Hoe isoleren tegen geluid?

Afhankelijk van het soort geluid of hinder kan er gekozen worden voor van volgende manieren van isolatie:

 • muur isoleren
 • vloer isoleren
 • plafond isoleren

Er zijn twee soorten isolatie:

 1. Geluidswerende isolatie
  helpt bij geluiden die van buitenaf komen zoals treinen, auto's, vrachtwagens, honden die blaffen, mensen die lawaai maken, ...
 2. Akoestische geluidsisolatie
  helpt bij geluid dat vanuit andere kamers in de woning komt zoals het geluid van de tv dat tot boven hoorbaar is, voetstappen die hoorbaar zijn in andere kamers, ...

Geluidisolatie muur

Kan dienen als geluidswerende en akoestische isolatie. Vaak wordt er een voorzetwand uit gyproc geplaatst waarop dan isolatie wordt aangebracht.

Geluidisolatie vloer

Ofwel zal men 'benedenvloers' of 'bovenvloers' isoleren. Benedevloers betekent dat men de isolatie tegen het plafond van de kelder zal plaatsen, of de kruipruimte zal opvullen met isolatie. Bovenvloers isoleren wil zeggen dat men gebruik maakt van een ondertapijt of een dekvloer.

Bij een houten vloer kan de ruimte onder de afwerking gevuld worden met isolatiemateriaal.

Geluidisolatie plafond

Plafond isoleren? Met gyproc wordt er een verlaagd plafond gemaakt. Tussen het nieuwe & oude plafond wordt dan isolatiemateriaal geplaatst.

Deze 3 ingrepen kunnen relatief makkelijk en snel uitgevoerd worden. Natuurlijk is het in sommige gevallen ook aangeraden om uw buitengevel, dak of spouwmuren te isoleren.

Alternatief

Ramen vervangen door dubbelglas? Dat is een serieuze investering uiteraard, maar wel eentje die zeer goed zal helpen tegen geluid van buitenaf.

De meest geschikte specialist in isolatiewerken uit uw regio vinden.

Zoeken van de meest geschikte vakman kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede specialist vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een vakman waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kunnen meedenken met u.

Om de juiste specialist te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste specialisten uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor isolatie plaatsen.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Prijs isolatiewerken

De totale prijs is uiteraard hier niet te bepalen omdat het afhankelijk is van uw specifieke situatie & geluidsprobleem.

Enkele richtprijzen kunnen we wel meegeven:

 • vloer: tussen €25/m² en €45/m²
 • plafond: tussen €30/m² en €50-5/m²
 • muur: tussen €50/m² en €100/m²

Gemiddeld liggen de prijzen tussen €2000 en €5500. Vergelijken is de boodschap. Hiermee is het mogelijk om soms wel tot 30% te besparen. Kijk bovendien zeker na of u recht heeft op premies omdat deze de prijs nog interessanter kunnen maken!

Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6%?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht voor:

kelderdichting, gevelrenovatie, vochtbestrijding, lekdetectie, ontstoppingen, sanitair, verwarming, rioleringswerken, ventilatie, chape, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, vloerverwarming, airco, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 firma’s reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde vakmannen u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

156