Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Kelderdichting - kelder waterdicht maken

Een kelder is belangrijk als fundering voor uw woning. Het zorgt voor de stabiliteit van uw woning. Sommige kelders zijn echter niet helemaal bestand tegen het vocht van grondwater waardoor de muren van uw kelder last kunnen krijgen van vocht en schimmels.

De oplossing? Kelderdichting, of simpeler gezegd uw kelder waterdicht maken. M.a.w. uw kelder cementeren.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Kelder isoleren 

Als uw uw kelder waterdicht laat maken, is het ook een goed moment om eens te denken aan kelderisolatie. Om uw kelder te isoleren, moet uw kelder namelijk eerst waterdicht zijn.

Als u uw kelder wilt gaan extra ruimte voor uw kantoor of voor kinderen te late spelen, dan kan u na de kelderdichting zowel de muren, vloeren als plafond isoleren. Gebruikt u uw kelder enkel als opbergruimte dan kan u er voor kiezen om enkel het plafond van uw kelder te laten isoleren.

Hoe uw kelder waterdicht maken?

1) Kelder cementeren

De vloeren en muren worden toegemaakt met waterdichte pasta. Eerst gaat met de muren cementeren en daarna de vloer. 

2) Drainage

Is het water- vochtprobleem in de kelder te groot? Dan valt het niet direct op te lossen door uw kelder dicht te maken. In dat geval is een kelderdrainage de oplossing. Het water wordt dus afgevoerd. Zowel de muren als de vloeren van de kelder worden langs binnen gedraineerd.

3) Keldermuren injecteren

Last van opstijgend vocht? Dan is de beste behandeling het injecteren van uw keldermuren. Er worden eerst gaten in de muur geboord en vervolgens wordt er een vochtwerend product ingebracht die het opstijgend vocht voorkomt.

Ventilatie

Vochtproblemen kunnen ook te wijten zijn aan slechte ventilatie. Meestal is er weinig tot geen ventilatie in kelders. Als u een ventilatiesysteem heeft, is het een optie om ook ventilatieroosters in uw kelder te zetten. 

De meest geschikte vakman uit uw regio vinden voor kelderdichting.

Het zoeken van de meest geschikte vakman kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een persoon waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kunnen meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor uw het waterdicht maken van uw kelder.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste vakmannen uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 vakmannen uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke vakman het beste bij u past.


 

FAQshoulhide

Wat kost het isoleren of waterdicht maken van een kelder?

Het is niet mogelijk om specifieke prijzen te geven, maar we kunnen u wel richtprijzen vermelden zodat u een idee heeft van wat u kan verwachten qua kosten. 

Het cementeren van een kelder of kelderdrainage start bij +- €4.000 en kan oplopen tot €10.000 en meer. Dit zal o.a. afhankelijk zijn van hoe groot uw kelder is. In het geval van een kelderdrainage zal het o.a. ook afhangen van hoe hardnekkig het vochtprobleem is.

Voor het injecteren van kelders moet u rekening houden met een richtprijs van €90 à €110 per vierkante meter.

Voor het isoleren van uw kelder moet u dus - in geval van vochtproblemen - eerst uw kelder volledig waterdicht maken. Daarna kan u rekening houden met circa €40 à €50 per vierkante meter.

Nogmaals, dit zijn richtprijzen en kunnen uiteraard afwijkend zijn van uw specifieke situatie. U heeft nu een idee, maar u vraagt best offertes aan zodat u de prijzen van vakmannen kan vergelijken.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij recht op 6%?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor:

betonwerken, prefab betonnen kelder, betonnen trappen, keerwanden, betonboringen, betonvloeren, chape leggen, ruwbouw, aanbouw, betonbouw, industriebouw, staalbouw, laswerken, woningbouw, houtskeletbouw, containerwoningen,  ...

Bekijk hier gerust alle soorten werkzaamheden waarvoor u een beroep kan doen op onze gratis offerteservice.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 firma’s reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar vakmannen bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde vakmannen u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

139