Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Plat dak isoleren

De wijze waarom ze een plat dak isoleren is afhankelijk van hoe uw plat dak is opgebouwd. U heeft ofwel een koud plat dak, een warm plat dak of een omgekeerd plat dak.

1) Koud plat dak

Ligt het isolatiemateriaal aan de onderzijde van uw dakconstructie? Dan heeft u een koud plat dak. Meestal wordt deze dakconstructie toegepast wanneer een warm of omgekeerd plat dak niet mogelijk is omwille van technische redenen.

2) Warm plat dak

Ligt het isolatiemateriaal aan de bovenzijde van uw dakconstructie? Dan heeft u een warm plat dak. Het voordeel hiervan is het dak zal fungeren als een soort warmtebuffer waarbij het warmte opslaat overdag en wanneer het 's avonds afkoelt deze vrijgeeft.

3) Omgekeerd plat dak

Bij een omgekeerd plat dak wordt het isolatiemateriaal ook aan de bovenzijde gezet, maar met dat verschil dat het direct op de dakbedekking (bv. roofing of EPDM) ligt. Een omgekeerd plat dak wordt meestal toegepast bij een dakrenovatie waarbij de huidige dakbedekking nog in goede staat is. De isolatielaag wordt dan afgewerkt met een deklaag bestaande uit bv. tegels, grind of hout. Zo kan u een dakterras, tuin of zelfs parking creëren omdat er een heel stevige "ondergrond" aanwezig is.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Hoe een plat dak isoleren?

Isolatie koud plat dak

Bij isolatie van een koud plat dak wordt vaak glaswol gebruikt die tussen de balken van de dakconstructie geplaatst wordt of via een verlaagd plafond waarin de glaswol wordt aangebracht.

Isolatie warm plat dak

De isolatie wordt langs de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht waardoor het isolatiemateriaal mee in de isolatieschil komt te zitten. Hierboven komt dan dakbedekking zoals bv. EPDM of roofing.

Isolatie omgekeerd plat dak

De bestaande dakconstructie en dakbedekking (roofing of EPDM) doet dienst als waterkerende laag. Hier bovenop komen vochtbestendige polystyreen platen te liggen. De isolatieplaten worden afgedekt met een materiaal zoals grind of tegels om ervoor te zorgen dat het isolatiemateriaal goed blijft liggen.

Vind de beste dakwerker uit uw regio.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt iemand vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste aannemer te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor uw plat dak te isoleren.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke dakwerker het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost het isoleren van een platte daken?

Isolatiemateriaal zoals schuim, glaswol, cellulose, papiervlokken of houtwol kosten gemiddeld tussen €10 en €30 per vierkante meter. Isolatieplaten zijn duurder en kosten gemiddeld tussen €50 en €200 per vierkante meter. 

De prijs per vierkante meter voor voor isoleren schommelt gemiddeld tussen €30 en €120. Isoleren van koud plat dak is bv. een stuk goedkoper dan het isoleren van een omgekeerd plat dak. Al is de kwaliteit van deze laatste wel veel beter.

Prijzen vergelijken loont altijd de moeite en hiermee kan u flink besparen in sommige gevallen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Zijn er premies beschikbaar?

Voor sommige dakwerken en isolatiewerken kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor:

Velux ramen, dakwerken, isolatie dak, roofing, dakgoten, dak renovatie, metselwerken, dakreiniging, gevelreiniging, gevel zandstralen, gevelbekleding, gevelisolatie, steenstrips, spuitkurk, gevelbepleistering, voegen, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

30