fbpx

Roofing / EPDM

U bent hier: Vakmangids > Roofing / EPDM

ROOFING: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

OFFERTE ROOFING / EPDM

Waarvoor wilt u een offerte?*

Wat is de oppervlakte (m2) van uw plat dak (ongeveer)?*

Enkel cijfers invullen!

Moeten er ook andere werken uitgevoerd worden?*

Meerdere selecties mogelijk.

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren. Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.

Roofing of EPDM?

Roofing ofwel bitumen dakbedekking is het traditionele materiaal voor het bedekken van platte daken. Roofing wordt gemaakt van aardolie in combinatie met polyester. Vroeger had roofing een kwalijke reputatie, maar daar is de laatste jaren niets meer van te merken. Roofing is tegenwoordig een pak elastischer door de toevoeging van kunststofvezels.

Tegenwoordig is er een alternatief voor traditionele roofing, nl. EPDM.

EPDM vs Roofing.

 • EDPM heeft een levensduur van 50 jaar vs. 25 à 30 jaar voor roofing.
 • EPDM heeft een naadloos dakoppervlak vs. vele naden bij roofing (= meer kans op lekkage).
 • Eenvoudigeplaatsing.
 • Uw kan zowel in zomer & winter probleemloos op uw EPDM dakbedekking lopen. Dat is bij roofing niet het geval. Hier is een risico op schade.
 • EPDM is perfect beschikbaar voor waterrecuperatie terwijl u bij roofing extra filters moet gebruiken of een extra coating aanbrengen.

Roofing voordelen

 • Bestand tegen vocht.
 • Goedkoper dan EPDM.
 • Bitumen bestaat uit gerecycleerd materiaal en zo dus is roofing duurzaam materiaal.
 • Eenvoudig te herstellen of vervangen bij problemen.
 • Perfect te combineren met isolatie.

Nadelen

 • Plaatsing gebeurt in verschillende fases. Ook zijn er verschillende lagen wat zorgt voor een heleboel naden en risico op lekkage bij slecht onderhoud.
 • Een bitumen dak heeft een jaarlijkse inspectie- en onderhoudsbeurt nodig.

De beste specialist uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte specialist kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt iemand vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste dakwerkers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke vakman het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze bedrijven?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Wat is de kostprijs?

Voor roofing zal u +-  €40/m2 tot €60/m2 betalen en voor EPDM +- €50/m2 tot €80/m2. Bij EDPM moet u wel in het achterhoofd halen dat deze dakbedekking tot 20 jaar langer meegaat. Daarnaast moet u ook rekening houden met het uurloon van een dakwerker. Ruim geschat ligt dit ergens tussen 30 euro tot 50 euro per uur.

Prijzen vergelijken loont altijd de moeite. U kan er namelijk aanzienlijk mee besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Zijn er premies beschikbaar?

Voor bepaalde dakwerken kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor:

Velux ramen, dakwerken, dak isolatie, plat dakisolatie, dakgoten, dak renovatie, metselwerken, dakreiniging, gevelreiniging, gevel zandstralen, gevelbekleding, gevelisolatie, steenstrips, spuitkurk, gevelbepleistering, voegen, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN