Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Dakramen, velux ramen, dakkapel & dakkoepel

Wat is nu het verschil tussen dakramen, velux ramen, dakkapel en dakkoepel? Ten eerste zijn al deze soorten ramen een optie als u meer lichtinval wilt creëren via uw dak.

Bij platte daken spreken we dan van een dakkoepel of lichtkoepel. Een platdakvenster zeg maar, dat bestaat uit een lichtdoorlatende koepel.

Bij schuine of hellende daken spreken we van dakramen of velux ramen en een dakkapel. Dakramen of Velux ramen zijn natuurlijk het meest gekend en vinden we terug op zolder in het dak.

Een dakkapel is niet alleen bedoeld om lichtinval te creëren, maar ook om meer ruimte te creëren. Onder een schuin dak verliest u namelijk veel ruimte en kan u vaak zelfs niet eens rechtstaan. Door hier een dakkapel te plaatsen wint u meteen een groot deel van de beschikbare ruimte terug.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Dakramen / velux ramen

Bij dakramen heeft u de keuze tussen een wentelend dakvenster of een uitzetbaar dakvenster. De afwerking kan gebeuren met hout, aluminium of PVC.

velux ramen

Dakkapel

U kan kiezen tussen een prefab dakkapel of maatwerk. U kan dan bv. kiezen om te werken met hout. Maatwerk is uiteraard iets duurder. Prefab modellen bestaan uit kunststof en zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren.

dakkapel

Dakkoepel

Bij een dakkoepel heeft u de keuze tussen een acrylaat dakkoepel (plexiglas), een polycarbonaat dakkoepel of een glazen dakkoepel. De eerste 2 opties zijn vooral sterke materialen, terwijl glas vooral een strakkere uitstraling heeft.

dakkoepel

De meest geschikte aannemer uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte firma kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt iemand vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste specialist te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke dakwerker het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat is de kostprijs?

De totale prijs zal natuurlijk afhankelijk zijn van factoren die eigen zijn aan uw woning en project, maar we kunnen u wel enkele richtprijzen meegeven.

Ramen

Een Velux raam zal, incl. montage, ergens tussen €500 en €2000 euro kosten. Daarbij is de afmeting van het raam belangrijk en ook het gekozen materiaal (bv. hout, PVC of aluminium). 

Kappel

Bij een kappel zijn de afmeting en het materiaal een bepalende factor. Daarnaast kan u kiezen voor maatwerk of een prefab model, wat natuurlijk een groot prijsverschil zal zijn. Hou rekening met kosten van ongeveer €3000 à €5000. 

Koepels

Hetzelfde geldt voor koepels (afmetingen, materiaal, ...). Hierbij moet u rekening houden met een budget van ongeveer €1000 tot €3000. 

Prijzen vergelijken loont altijd de moeite en hiermee kan u flink besparen in sommige gevallen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Zijn er premies beschikbaar?

Ja, voor sommige dakwerken en renovatiewerken kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor:

roofing, EPDM, dakwerken, dak isolatie, plat dakisolatie, dakgoten, dak renovatie, metselwerken, dakreiniging, gevelreiniging, gevel zandstralen, gevelbekleding, gevelisolatie, steenstrips, spuitkurk, gevelbepleistering, voegen, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

30