Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Gevelbekleding

Een gevel bekleden is zeer belangrijk omdat het de voornaamste factor is die uitstraling van uw woning bepaald. Afhankelijk van de type gevelbekleding die u kiest, kan u gaan voor een strakke of landelijke stijl. Het is uiteraard ook mogelijk, mits uw woning dit toelaat, om materialen te combineren.

De combinatie van crepi en een houten gevelbekleding is een populaire combinatie, maar ook traditionele materialen zoals leien, sidings en PVC worden vaak toegepast, en zelfs metalen gevelbekleding en vezelcement platen winnen aan populariteit bij particuliere woningen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Soorten gevelbekleding

De keuze wordt uiteraard bepaald uw beschikbare budget en uw voorkeur qua stijl. U heeft o.a. keuze uit:

 1. Leien
 2. Sidings
 3. Composiet
 4. Cementeren
 5. Hout
 6. Metaal & aluminium
 7. PVC (kunststof)
 8. Vezelcement platen
 9. Natuursteen
 10. Koper
 11. Crepi 
 12. Steenstrips
 13. Spuitkurk
 14. Kaleien
 15. Schilderen
 16. Metselen (gevelsteen)

Gevel bekleden renoveren & isoleren

Gevelwerkers hebben ervaring met zowel nieuwbouwwoningen als gevelrenovaties. Ook het isoleren van uw gevel is daarbij geen enkel probleem. 

Geschikte gevelwerker uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte gevelwerker kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede gevelwerker vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste kandidaat te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste gevelwerkers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke gevelwerker het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost het bekleden van een gevel?

De prijs zal sterk bepaald worden of u uw gevel ook laat isoleren of niet, en uiteraard van het gekozen materiaal voor het bekleden van de gevel. De prijzen daarvan kunnen sterk uiteenlopen.

Enkele voorbeeldtarieven (richtprijzen) voor plaatsing zonder isolatie: kaleien, PVC, hout en sidings schommelt tussen €30/m² en  €80/m². Crepi ligt tussen €80/m² en €100/m² en steenstrips tussen €150/m²  en €180/m².

Afhankelijk van het type materiaal waarmee u uw gevel wilt bekleden, kan hier nog €100/m² tot €200/m² bijkomen voor het isoleren van uw buitenmuren.

Het is dus belangrijk om offertes van gevelwerkers te vergelijken, niet alleen op prijs maar ook materialen. Zo kan u soms wel 10% tot 30% besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Zijn er premies beschikbaar?

Voor bepaalde renovatie- en isolatiewerken kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht voor:

gevelrenovatie, steenstrips, spuitkurk, gevelbepleistering, kaleien, metselwerken, schilderwerken, voegwerken, zandstralen, gevelreiniging, dakreiniging, dakwerken, dakramen, dakgoten, plat dak isoleren, roofing, dakisolatie, geluidsisolatie, muurisolatie, kelderisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze kunnen reageren op uw aanvraag.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde gevelwerkers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

149