Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Vochtbestrijding

Heeft u professionele hulp nodig voor vochtbestrijding in uw woning? Verschijnen er vochtplekken of is er schimmelvorming op muren of plafonds? Wij helpen u met uw zoektocht naar een bedrijf uit uw buurt dat gespecialiseerd is in vochtproblemen oplossen. Wij hebben tal van specialisten tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in vochtbestrijding in woonkamers, slaapkamers, badkamers, toiletten, opslagruimten, garages, enz. Bij vochtbestrijding is het van belang gebruik te maken van een professioneel bedrijf om er zeker van te zijn dat de oorzaken worden weggenomen en u weer met een gerust hart van uw woning kunt genieten!

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Het meest geschikte bedrijf uit uw regio voor vochtbestrijding.

Het zoeken van de meest geschikte specialist kan een lastig proces zijn dat redelijk wat tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede loodgieter vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u. Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen om opstijgend vocht te bestrijden. Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Gebruik onze gratis offerteservice en wij brengen u in contact met de beste specialisten uit uw regio.

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor vochtbestrijding.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Opstijgend vocht bestrijden

Indien u last heeft van vocht in uw woning, en er zichtbare plekken op muren en/of plafonds verschijnen, of in uw kelder, zult u zo spoedig mogelijk een oplossing willen vinden, om te voorkomen dat het probleem zich verergerd. Een loodgieter of specialist die gespecialiseerd is in vocht bestrijden weet goed waar de mogelijke oorzaken liggen en hoe dit te verhelpen is. Uw loodgieter zal u ook tips kunnen geven om vochtoverlast in de toekomst te voorkomen.

Hoe vocht bestrijden?

 • Muren injecteren: er worden gaten in de buren geboord en vervolgens wordt er een vochtwerende gel geïnjecteerd.
 • Muren onderkappen: er wordt een vochtwerende laag geplaatst zodat de muur uiteindelijk kan uitdrogen.
 • In vochtige ruimtes zoals badkamers kan het zijn dat de siliconen voegen versleten zijn waardoor er water in de muurwanden sijpelt met vochtproblemen als gevolg vochtproblemen. Door nieuwe siliconen voegen aan te brengen (u doet dit best trouwens preventief elke 2 jaar in vochtige ruimtes) met een kitpistool en de ruimte goed verwarmen, kan u dit probleem aanpakken.
 • Carebrick: er worden kokers in de muren geplaatst waardoor deze gaan ventileren en het vocht verdampt.
 • Verven met vochtwerende verf.
 • Gevel impregneren = een beschermende laag aanbrengen op de buitengevel.
 • Nieuwe gevelbekleding plaatsen. Met spreekt dan van een gevelrenovatie.
 • Lekdetectie = als men vermoed dat er een lekkage is aan een afvoerbuis of leiding, dan gaat men met behulp van een camera het waterlek opsporen.

Ventilatie

De voornaamste oorzaak van vochtproblemen in de meeste woningen is doorgaans een gebrek aan voldoende ventilatie. Waar vocht zich binnen ophoopt en de woning niet kan verlaten, kan het de wanden of plafonds aantasten en zorgen voor onaangenaam ogende plekken en vervelende geuren. Het beste is om in elke kamer van het huis een klein ventilatievenster te plaatsen, zodat er altijd ventilatie plaatsvind, ook als u het raam dicht heeft.

Afzuiging vochtige ruimten

Met name de keuken en badkamer zijn de ruimtes waar veel vocht is, dus dient u ervoor te zorgen dat er een goede afzuiger aanwezig is om dit zo spoedig mogelijk naar buiten af te voeren.

Lekkages voorkomen

Door uw dakgoten en dak goed te onderhouden voorkomt u dat regenwater via het dak uw huis binnendringt. Laat dakgoten regelmatig schoonmaken en leeghalen, om te voorkomen dat bladafval zich daarin ophoopt en overtollig water niet weg kan stromen. De buitengevel van uw woning kan bij doorslaand vocht worden behandeld met een waterafstotende coating, of bij echt serieuze vochtproblemen door een volledig nieuwe gevelbekleding te plaatsen.

Wat kost vocht bestrijden?

Dat is een lastige vraag, waar geen standaard antwoord op te geven is, aangezien geen woning gelijk is. We kunnen u enkel richtprijzen meegeven. De prijs voor muren injecteren, muren onderkappen en de carebrick methode is ongeveer €100 à €115 per lopende meter. Een siliconenkit aankopen kost €8 à €15 per kit + werkuren (verwijderen bestaande voegen en opnieuw voegen). Ruim geschat ligt de prijs van een loodgieter ergens tussen de 40 euro tot 70 euro per uur. Natuurlijk moeten er ook nog materiaalkosten gerekend worden. Voor lekdetectie of voor een gevelrenovatie, schilderwerken en gevel impregneren verwijzen we u graag naar ander pagina's. Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere werken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kan u o.a. terecht voor:

verwarming, verwarmingsketels, kachels, haarden, vloerverwarming, schoorsteenvegen, betonboringen, ontstoppingsdienst, rioleringswerken, putten plaatsen, waterlek opsporen, badkamerrenovatie, sanitair,  ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste loodgieter te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen loodgieters uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

67