Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Installatie, onderhoud of herstelling van uw centrale verwarming?

Wilt u centrale verwarming aansluiten of herstellen in uw woning? Zoekt u een chauffagist voor het onderhoud van uw verwarmingsketel?

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede installateur uit uw buurt. Wij hebben tal van aannemers tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het aansluiten, herstellen of onderhoud van verwarmingsinstallaties.

De centrale verwarming bestaat uit een centraal warmtepunt in uw huis of appartement, de CV-ketel, van waaruit de warmte over uw gehele woning wordt verspreid. Het water wordt verwarmd in de CV-ketel, die doorgaans draait op de verbranding van aardgas of stookolie (mazout) of elektrisch. De warmte wordt vervolgens vanuit de CV-ketel via de CV-leidingen verspreid naar de radiatoren in de woning. .

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

De meest geschikte chauffagist uit uw regio vinden voor verwarming.

Het zoeken van de meest geschikte installateur voor het onderhoud, aansluiten of herstellen van uw verwarming kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede installateur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste installateur te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele installateurs te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste installateurs uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 installateurs uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke installateur het beste bij u past.


FAQshoulhide

Verwarming plaatsen

CV-ketel

De CV-ketel is het centrale punt van de verwarmingsinstallatie in uw woning. Deze werkt op gas, elektriciteit, stookolie, hout of pellets.

Boiler

Bij het plaatsen van een ketel kunt u ervoor kiezen om gelijktijdig een boiler te laten bijplaatsen. Met een afzonderlijke warmwaterboiler kunt u sneller beschikken over warm water in uw woning.

Thermostaat

Met de thermostaat regelt u de binnentemperatuur van uw woning. Deze stuurt een elektronisch signal naar de CV-ketel, zodat deze het water op de gewenste temperatuur kan brengen en transporteren naar de radiatoren, om de gevraagde temperatuur te bereiken.

CV leidingen

Vanuit de ketel zal het warme water via de CV-leidingen naar de radiatoren in uw woning worden getransporteerd. Mocht de installateur behalve de ketel ook de leidingen door uw huis dienen te vervangen of plaatsen, dan zullen de kosten daarmee hoger uitvallen uiteraard.

Radiatoren

Afhankelijk van hoe groot uw woning is, zullen er een of meerdere radiatoren geplaatst dienen te worden. Doorgaans wordt er per kamer een afzonderlijke radiatior geplaatst. Deze zorgen ervoor dat elke ruimte van de woning afzonderlijk door u kan worden verwarmd.

Vloerverwarming

Als alternatief voor radiatoren kan u ook kiezen voor vloerverwarming.

Hernieuwbare energie

U kan ook kiezen voor alternatieve vormen van verwarmen: warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen en zelfs airco / ventilatie i.c.m. een warmtepomp.

Onderhoud & herstellingen

De meest voorkomende zaken waarvoor u een beroep zult moeten doen op een chauffagist zijn: 

 • onderhoud of herstellingen aan een boiler
 • onderhoud cv-ketel 
 • keuren van verwarmingsinstallatie
 • radiatoren die niet meer werken of vervangen moeten worden
 • leidingen die moeten nagekeken worden
 • ...

Wat kost het aansluiten, onderhoud of herstellen een CV installatie?

De kostprijs verschilt per woning en is steeds maatwerk, dus we kunnen u geen standaard prijzen meegeven. 

De kost van een cv installatie loopt van €600 voor een standaard ketel tot +- €7500 voor een hoogrendementsketel. Gemiddeld liggen de installatiekosten tussen €300 en €2.000, afhankelijk van het type ketel en uw woonsituatie. Een thermostaat kost gemiddeld €50 à €100. 

Stel dat u voor een totale renovatie gaat (of bij een nieuwbouw) dan moet u ook nog de kost bijrekenen het leggen of vernieuwen van leidingen en voor de radiatoren (of vloerverwarming). 

Ruim geschat ligt de prijs van een verwarmingsinstallateur ergens tussen de 30 euro tot 65 euro per uur. Natuurlijk moeten er ook nog materiaalkosten gerekend worden en eventuele andere kosten die gepaard gaan met uw situatie.

De prijs voor het onderhoud van een verwarmingsketel of boiler ligt doorgaans tussen €60 en €130.

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

In sommige gevallen kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u o.a. terecht voor:

badkamerrenovatie, verwarmingsketels, kachels, haarden, vloerverwarming, schoorsteenvegen, betonboringen, ontstoppingsdienst, rioleringswerken, putten plaatsen, waterlek opsporen, vochtbestrijding, loodgieter,  ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse en dus om een geschikte chauffagist te vinden.

Er kunnen max. 3 chauffagisten reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste verwarmingsfirma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen aannemers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar aannemers bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde installateurs u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

74