Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Haard kopen

Gashaard • Openhaard • Sfeerhaard • Inbouwhaard

Als u een haard wilt kopen, heeft u keuze uit verschillende mogelijkheden zoals een gashaard, openhaard of een sfeerhaard op gas, elektriciteit of hout. Bij elk type kan u ook kiezen voor een inbouwhaard.

In tegenstelling tot een kachel, is het voornaamste doel van een haard om sfeer te creëren. Zowel in traditionele, klassieke, landelijke als moderne woningen draagt een mooie haard bij aan de kwaliteit en beveling van uw woning. 

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Haard op maat kopen of liever een standaard elektrische model?

In vele winkels kan u standaard haarden of elektrische haarden kopen, maar de mooiste & gezelligste soort haard is uiteraard een openhaard of inbouwhaard op maat. 

Gashaard

Een gashaard is modern en ideaal als alternatief voor hout. U kan deze aan en uit zetten via een afstandsbediening. U kan eveneens de hoogte van de vlammen bepalen met een druk op de knop. Er is quasi geen onderhoud nodig en u heeft uiteraard ook geen last van assen. 

U moet wel over een gasleiding beschikken zodat alles aangesloten kan worden.

Sfeerhaard

Een sfeerhaard dient voornamelijk om sfeer te creëren, maar is ook functioneel omdat er wel degelijk warmte wordt afgegeven. U kan het  vermogen zelf instellen, net zoals u zelf de vlammen kan regelen via bediening. Qua design is alles mogelijk: strak, modern, landelijk, ...

U heeft hier ook de keuze uit verschillende soorten brandstof: elektrisch, op gas, bio ethanol, ... 

Openhaard

Er is de klassieke openhaard op hout, maar ook op gas of elektriciteit is mogelijk. Daarnaast kan u ook kiezen voor een zwevende of hangend model.

Inbouwhaard

Een inbouwmodel kan net zoals een openhaard op basis van hout, gas of elektriciteit. 

Heb ik een schouw nodig?

Er worden rookgassen geproduceerd en die moeten worden afgevoerd met een rookgasafvoerkanaal. Als u geen schoorsteen heeft, dan is een gashaard de oplossing mits u over gasleidingen geschikt of u moet een schoorsteen laten bijbouwen.

Wat kost een haard?

Voor een haard op maat kunnen we uiteraard geen concrete prijzen vertellen, maar we kunnen u wel enkele richtprijzen meegeven zodat u een idee heeft.

Een gashaard die ingebouwd wordt zal starten vanaf +- €3.500. De prijs kan oplopen naargelang het type en de afwerking ervan.

Een standaard of elektrische model kan u al kopen vanaf +- €200 tot +- €1500. Voor maatwerk of een ingebouwde (open) varianten schommelt de prijs gemiddeld tussen €3.500 en €7.500.   

De beste geschikte specialist uit de regio vinden.

Het zoeken van het meest geschikte specialist kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede installateur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een vakman waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met installateurs uit de eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs!

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 installateurs uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Heb ik recht op premies?

Nee. Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u o.a. terecht voor:

centrale verwarming, CV ketel kopen, kachel kopen, renovatie badkamer, vloerverwarming, schoorsteen reinigen, diamantboringen, ontstoppingen, rioleringswerken, septische put plaatsen, lekdetectie, vocht bestrijden, sanitair,  ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat installateurs gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

79