fbpx

Lekdetectie

U bent hier: Vakmangids > Lekdetectie

LEKDETECTIE: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

GRATIS OFFERTESERVICE

Offerteaanvraag ontstoppingsdienst:*

Meerdere selecties mogelijk.

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze ontstoppingsdiensten voldoende informatie hebben om op te reageren.
Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.

Waterlek opsporen door middel van lekdetectie.

Waterlek opsporen? Dat doet u middels lekdetectie. Daar bent u best zo snel mogelijk bij trouwens. Een waterlek kan schade aanrichten aan vloeren, muren en plafonds met als gevolg dat last krijgt van vocht, schimmelvlekken en een dure waterrekening.

De oplossing? Lekdetectie laten uitvoeren om het lek te lokaliseren en het probleem op te lossen. Zit u reeds met zware vochtproblemen? Dan is het waarschijnlijk dringend tijd om te starten met vochtbestrijding.

Lekdetectie zonder sloopwerken

Door middel van hulpmiddelen  kan met het waterlek opsporen zonder sloopwerken uit te voeren. Natuurlijk kan het wel nodig zijn om breekwerk uit te voeren om het lek te kunnen dichten, al is het in vele gevallen mogelijk om leidingen en afvoeren van 'binnenuit' te vervangen of herstellen zodat breekwerk niet noodzakelijk is.

De meest geschikte specialist uit de regio vinden voor lekdetectie.

Het zoeken van het meest geschikte vakman kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede loodgieter vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste firma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen om uw waterlek op te sporen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste loodgieters uit uw eigen regio!

Waterlek opsporen aan de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke vakman het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze bedrijven?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Hoe een waterlek opsporen?

Het is geen makkelijke opdracht, het is arbeidsintensief en hiervoor moet de juiste apparatuur beschikbaar zijn. 

Camera inspectie

Er zijn twee manieren:

  1. Met behulp van camera inspectie (rioolcamera of infraroodcamera) kan men lekken in warmwaterleidingen, vloeren en wanden opsporen. De infraroodcamera kijkt als het ware door de muren heen.
  2. Men plaatst een camera in de leidingen om op zoek te gaan naar lekken.

Ultrasone detectie

Op basis van geluidsgolven probeert men het lek te lokaliseren.

Vochtmetingen

Met behulp van een vochtmeter zoekt men de vochtigste plekken op om zo het lek te kunnen lokaliseren.

Druktest in de leidingen

Men gaat de druk in de waterleidingen verhogen en terug normaliseren. Als er geen constante is in de leidingen dan weet men dat er een lek is.

Rookdetectie & geurdetectie

Er wordt rook in de leidingen verspreid en het lek kan men dan vinden op de plaats waar de rook zichtbaar wordt (vanwege het lek). Vanwege de onaangename geur wordt deze methode niet alleen rookdetectie, maar ook geurdetectie genoemd.

Elektro-akoestische lekopsporing

Een lekkage veroorzaakt trillingen in de leidingen. Via de methode van elektro-akoestische lekopsporing kan men het lekgeruis lokaliseren.

Wat kost het opsporen van lekkages?

Het is een klus die wel redelijk wat tijd in beslag kan nemen, soms wel enkele uren, omdat alle leidingen en afvoerbuizen moeten nagekeken worden. De gemiddelde kostprijs voor lekopsporing zal ongeveer €300 tot €600 zijn (o.a. dus afhankelijk van uw woning).

Eenmaal het lek is gevonden is, krijgt u hiervan een rapport en aanbevelingen om het lek te herstellen. Als u ondertussen ook al last heeft van vochtproblemen, zullen hier ook de kosten voor vochtbestrijding bijkomen.

Behalve de prijs voor het lek op te sporen, komen er dus mogelijks nog andere kosten bij. Prijzen vergelijken = besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere werken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kan u o.a. terecht voor:

mazouttank neutraliseren, mazouttank reinigen, keuren mazouttank, mazouttank verwijderen, mazouttank kopen, ontstoppingsdienst, septische put plaatsen, rioleringswerken, putboringen, beerput ledigen, regenput ledigen, schoorsteen reinigen, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN