Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Nieuwe verwarmingsketel kopen

Wilt u een verwarmingsketel kopen, maar weet u niet goed welke ketel u best kiest? Vraag advies aan een installateur of specialist, want u heeft namelijk de keuze tussen meerdere type verwarmingsketels zoals o.a. een condensatieketel, gasketel, mazoutketel, combiketel, boiler, pelletketel, ...

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Onderhoud CV ketel

Of is het tijd voor het jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud van uw verwarmingsketel? Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede specialist in verwarmingsketels uit uw buurt. Wij hebben tal van installateurs tot uw beschikking. Of het nu gaat om een CV ketel kopen of het onderhoud, plaatsen & aansluiten van een verwarmingsketel, u zit hier op de juiste plaats!

De geschikte specialist uit uw regio vinden voor verwarmingsketels.

Het zoeken van de meest geschikte installateur voor het aansluiten of onderhoud van een verwarmingsketel kan een lastig proces zijn dat redelijk wat tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede installateur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste installateur te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele installateurs te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Gebruik gratis onze offerteservice en wij brengen u in contact met specialisten uit uw regio.

CV ketel kopen aan de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 installateurs uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


 

FAQshoulhide

Centrale verwarming

Aankoop

Er zijn verschillende soorten toestellen en verschillende merken, maar welke ketel is nu het meest geschikt voor u? Prijs en rendement zijn belangrijke factoren. Laat u adviseren door een ervaren installateur bij wie u terecht kan voor aankoop, plaatsing, onderhoud en service achteraf.

Soorten ketels:

 • Condensatieketel
  Het zet waterdam van rookgassen om in warmte. Een condensatieketel heeft daardoor een hoog rendement, is ecologisch (stoot weinig CO2 uit) en heeft een zeer laag energieverbuik.
 • Boiler
  Wilt u warm water in de keuken of badkamer? Dan heeft u naast uw traditionele verwarming een boiler nodig. Dit kan op gas, mazout, elektriciteit of zonne-energie (zonneboiler).
 • Zonneboiler
  Grote zonne-collectoren in de tuin of op uw dak warmen water op dat u kunt gebruiken voor uw keuken, badkamer of zwembad. Er bestaan ook zonneboilers die u kan aansluiten op uw centrale verwarming waardoor u nog goedkoper en milieuvriendelijker kan water verwarmen. Heeft u interesse of wilt u hierover meer weten, ga dan naar de pagina over zonneboilers.
 • Warmwaterboiler
  Er is een voorraadvat waarin op voorhand opgewarmd water wordt opgeslagen waardoor u direct warm water hebt.
 • Doorstroomboiler
  Hier is geen opslag waardoor er warm water wordt opgewarmd wanneer er vraag is. Nadeel is dat dit meer energie verbruikt.
 • Combiketel
  Wilt u een boiler en CV ketel combineren? Dan kiest u best voor een combiketel. U moet maar investeren in één systeem waardoor de prijs lager is dan wanneer u een boiler en centrale verwarming apart aankoopt.
 • Hoogrendementsketel
  Deze werkt op gas of mazout en heeft een zeer hoog rendement met een snelle terugverdientijd.
 • Gasketel
  Verwarmen op basis van gas is zeker voor nieuwbouwwoningen enorm populair: hoog rendement en laag verbruik. Daarnaast is een gasketel zeer compact waardoor het weinig ruimte in beslag neemt.
 • Pelletketel
  Een pelletketel wordt steeds populairder. Deze ketel werkt op basis van pellets i.p.v. gas, hout of stookolie en hiermee bespaart u tot wel 50% op uw verbruik.
 • Mazoutketel
  Als u een oude mazoutketel heeft, is het interessant om deze te vervangen door een nieuw model. Nieuwe stookolieketels verbruiken namelijk 30% minder. 
 • Houtketel
  Deze ketel is ideaal wanneer u over houtblokken kan beschikken. Hout wordt meestal gebruikt voor kachels om een deel van de woning te verwarmen. Om de hele woning te verwarmen is het ecologischer om gebruik te maken van pellets via een pelletketel.
 • CV kachels
  Uw houtkachel aansluiten op uw centrale verwarming is niet alleen goed voor het milieu (Bio energie), maar ook voor uw portemonnee. U bespaart op uw energierekening omdat de verbruikskosten lager liggen dan voor stookolie of gas.
 • Warmtepompen
  Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, water of aarde waardoor u gemiddeld 50% minder kosten hebt. U kan een warmtepomp ook combineren met uw centrale verwarming en andere toestellen zoals ventilatie & airco om uw woning nog energiezuiniger te maken. Heeft u interesse of wilt u hierover meer weten, ga dan naar de pagina over warmtepompen.

Bekendste merken:

 • Vaillant
 • Remeha
 • Viessman
 • Junkers
 • Bulex
 • Buderus
 • ACV
 • Daalderop
 • Weishaupt
 • Pelgrim
 • Pentect
 • ...

Onderhoud & keuring

Men reinigt de ketel, de brander en eventueel de schoorsteen. De brander wordt (opnieuw) in orde gezet en diverse metingen worden uitgevoerd om de ketel na te kijken. Nadien ontvangt u een geldig keuringsattest. Uit dit attest kan blijven of er herstellingen moeten gebeuren of onderdelen vervangen moeten worden zoals bv. thermokoppel, dichtingen, ...

Wanneer is het verplicht?

 1. Tweejaarlijks verplicht is voor gasketels.
 2.  Jaarlijks verplicht voor CV installaties op stookolie en vaste brandstoffen als hout, pellets en steenkool. 

Wilt u een prijsofferte voor het keuren, onderhoud of reinigen van uw ketel?

Wat kost een CV installatie?

De aanschafkosten van een goedkopere combiketel starten bij ongeveer €600 en voor een duurdere mazoutketel met hoog rendement kan dit oplopen tot €7.500.

Wat kost de installatie?

Gemiddeld liggen de installatiekosten tussen €300 en €2.000, afhankelijk van het type ketel en uw woonsituatie.

Wat kost onderhoud?

Ruim geschat ligt de prijs van een installateur ergens tussen de 30 euro tot 65 euro per uur. Gemiddeld zal u tussen 60 euro en 130 euro betalen. 

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

In sommige gevallen kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u o.a. terecht voor:

badkamerrenovatie, verwarming, kachels, haarden, vloerverwarming, schoorsteenvegen, betonboringen, ontstoppingsdienst, rioleringswerken, putten plaatsen, waterlek opsporen, vochtbestrijding, loodgieter,  ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse en dus om een geschikte chauffagist te vinden.

Er kunnen max. 3 verwarmingsinstallateurs reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste verwarmingsinstallateur te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen vakmannen uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar aannemers bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde installateurs u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

76