Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Rioleringswerken

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede aannemer uit uw buurt voor rioleringswerken. Wij hebben tal van aannemers tot uw beschikking met ruimschootse ervaring in rioleringswerken.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Soorten rioleringswerken

 • rioleringen leggen
 • rioleringen herstellen
 • rioleringen verangen
 • plaatsen van septische putten
 • plaatsen van regenwaterputten
 • regenwater en afvalwater scheiden
 • putdeksels plaatsen
 • verstoppingen en lekkages

De meest geschikte aannemer uit de regio vinden voor rioleringswerken.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, een aannemer die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste aannemer te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele aannemers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Riolering woning

De riolering van onze woningen ligt ondergronds en daarmee buiten ons zicht. Het onderhoud ervan wordt dan ook vaak genegeerd en voor lief genomen, totdat zich problemen met de riolering voordoen. Een plotselinge lekkage of opstopping van uw riolering kan voor onaangename problemen zorgen en veel overlast veroorzaken. Hieronder een overzicht van de 

1) Riolering leggen

Goed werkende rioleringen zijn onmisbaar voor de goede toevoer en afvoer van water. Een goede plaatsing van rioleringen is nodig zodat het volledige sanitair (badkamer, toiletten, keukens, …) zonder problemen kan gebruikt worden.

2) Vervangen of herstellen van rioleringen

Indien bij verstopping van uw riolering blijkt dat de oorzaak een knik of een breuk van de leiding is, en de binnen- of buitenriolering vervangen dient te worden, danwel dat u aan het verbouwen bent en u een nieuw rioleringssysteem wilt aanleggen voor uw woning, dan kan uw aannemer hier uiteraard bij helpen. Net als bij onderhoud van bestaande riolering is het ook bij het vervangen van riolering van belang professionele hulp in te schakelen, zodat de geplaatste rioleringsbuizen waterdicht zijn en geen onaangename geuren afgeven.

3) Plaatsen & herstellen van putten

 • Plaatsen & aansluiten van septische putten
 • Plaatsen & aansluiten van regenwaterputten
 • Plaatsen & aansluiten van waterzuiveringsstations
 • Herstellen en waterdicht maken van septische putten & regenwaterputten
 • Vervangen van septische en/of regenwaterputten
 • Putdeksels plaatsen
 • Opmetselen van kokers boven verdoken putten
 • S-ifonputten aansluiten op vernieuwde rioleringen
 • ...

4) Regenwater en afvalwater scheiden

Voor nieuwbouwwoningen, en bij grote renovatieprojecten is het verplicht om een gescheiden rioolstelsel voor regen- en afvalwater te plaatsen. Voor bestaande woningen geldt de verplichting pas zodra er in uw straat een gescheiden riolering wordt aangelegd. De wetgeving verbiedt het lozen van regenwater in een riolering die uitsluitend bestemd is voor afvalwater en omgekeerd.

5) Verstopping

We gooien vaak van alles door het toilet waardoor een toilet na verloop van tijd wel eens verstopt kan raken. Met name vochtige doekjes, of zelfs door het toilet gespoelde etensresten kunnen opstoppingen veroorzaken. Dit kan voor onaangename geuren zorgen of ervoor zorgen dat uw toilet niet meer goed doorspoelt. Indien u zelf niet in staat bent de opstopping op eigen hand te verhelpen, kunt u het beste een specialist inschakelen. Uw aannemer beschikt over speciale mechanische ontstoppers en hogedrukreinigers, waarmee de meeste opstoppingen van riolering zowel binnen- als buitenshuis snel zijn op te lossen. 

6) Lekkage

Indien er in uw kruipruimte of kelder water blijft staan of deze zelfs volstroomt, kan dit veroorzaakt worden door een lekkage aan uw riolering. Uw aannemer zal eerst kijken wat de oorzaak is en deze wegnemen, en vervolgens zo spoedig mogelijk het water wegpompen, zodat de schade aan uw kelder zoveel mogelijk wordt beperkt.

Wat kosten werken aan rioleringen?

De uiteindelijke kosten voor het onderhouden, herstellen of renoveren van uw riolering verschillen per klus en aangezien het altijd om maatwerk gaat, waardoor we geen geen standaard prijzen kunnen meegeven. Ruim geschat ligt de prijs van een aannemer ergens tussen de 30 euro tot 40 euro per uur. De materiaalkosten en eventueel verwijderingskosten komen hier dan uiteraard nog bij.

Prijzen vergelijken = besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u o.a. terecht voor:

mazouttank neutraliseren, mazouttank reinigen, keuren mazouttank, mazouttank verwijderen, mazouttank kopen, lekdetectie, septische put plaatsen, ontstoppen, putboringen, beerput ledigen, regenput ledigen, schoorsteen reinigen, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is en dus om een geschikte aannemer te vinden.

Er kunnen max. 3 aannemers reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen aannemers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar aannemers bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken voor rioleringswerken.

71