Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Loodgieter

Vroeg of laat hebben we allemaal een goede loodgieter nodig. Of het nu gaat om het aansluiten van sanitair zoals een toilet, het herstellen van sanitair zoals een lekkende kraan of wastafel, het onderhoud van uw boiler, plaatsen van waterleidingen of water dat blijft staan, een loodgieter kan u helpen om de klus op professionele wijze voor u te klaren!  

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Sanitair

Bij het installeren van sanitair is het belangrijk gebruik te maken van een professionele loodgieter om verzekerd te zijn van de kwaliteit van de installatie en gebruikte materialen.

Wilt u nieuwe sanitaire voorzieningen voor uw badkamer of toilet installeren of herstellen? Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede loodgieter uit uw buurt

De meest geschikte loodgieter uit uw regio zoeken voor plaatsing of herstelling van sanitair.

Het zoeken van de meest geschikte loodgieter kan een lastig proces zijn dat redelijk wat tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste aannemer te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Installeren, herstellen & onderhoud

Watertellers, waterleidingen, lavabo, WC, kranen, douche, boiler, regenwaterpomp, waterput, septische put,  ... 

Meest voorkomende problemen:

Afvoerleidingen

Afvoerleidingen en waterleidingen plaatsen, herstellen en onderhouden, is specialistenwerk. Met gespecialiseerde elektrische en handmatige apparatuur kan men ervoor zorgen dat de leidingen in goede conditie zijn en blijven.

Lekkages en spoedklussen

Breuken in leidingen kunnen leiden tot kleine ongemakken zoals lekkages of geurhinder tot lastigere problemen een WC die niet meer werkt of vochtproblemen.

Andere vaak voorkomende problemen zijn: geen warm water meer, water dat blijft staan, lekkende kraan, geen of amper stromend water, radiatoren die niet meer werken, ... 

Onderhoud boiler

Een boiler wordt best jaarlijks onderhouden. Zowel de elektrische boiler (elektroboiler), gasboiler, boostboiler, warmtepompboiler of doorstroomboiler.

Het onderhoud is zelfs verplicht:

 • Jaarlijks onderhoud verplicht voor toestellen die werken op vaste brandstof.
 • Tweejaarlijks onderhoud verplicht voor toestellen die werken op gas.

Nieuwbouw & renovatie:

Bij nieuwbouw- renovatieprojecten zijn de meest voorkomende installaties: 

 • Leidingen leggen of vervangen
 • Wateraansluiting
 • Filters
 • Terugslagkleppen
 • Drukverminderaars
 • Boiler installeren
 • ...

Wat kost loodgieterij?

De kost zal deels afhangen van uw specifieke wensen en de werken die u laat uitvoeren.  Ruim geschat ligt het uurtarief ergens tussen 40 euro tot 70 euro per uur. Natuurlijk moeten er ook nog materiaalkosten gerekend worden, en komen er mogelijk nog andere kosten bij indien er materiaal verwijderd moeten worden.

Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u o.a. terecht voor:

verwarming, verwarmingsketels, kachels, haarden, vloerverwarming, schoorsteenvegen, betonboringen, ontstoppingsdienst, rioleringswerken, putten plaatsen, waterlek opsporen, vochtbestrijding, badkamer renovatie,  ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om het juiste loodgietersbedrijf te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat vakmannen gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

30