Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Schoorsteenveger

Een schoorsteenveger inschakelen voorkomt schoorsteenbrand en co2 vergiftiging, maar zorgt er ook voor dat u in orde bent met uw verzekering.Schoorsteenvegen is iets dat u best jaarlijks laat uitvoeren.Het is ook niet heel duur en jaarlijks schoorsteenonderhoud kan u dus best veel kopzorgen besparen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Is jaarlijks schoorsteenvegen verplicht?

Ja, in sommige gevallen is jaarlijks schoorsteenvegen verplicht. In Vlaanderen moet u verplicht jaarlijks uw schoorsteen reinigen als uw schoorsteen aangesloten is op centrale verwarming die werkt op steenkool, hout of pellets, en gas of stookolie vanaf een vermogen van 20 kW. Een gasinstallatie moet om de 2 jaar gereinigd worden.

Attest schoorsteenvegen

Een erkende schoorsteenveger of schouwveger zal u een attest van schoorsteenvegen bezorgen als bewijs van het verplichte schoorsteenonderhoud voor uw verzekering.

De meest geschikte schoorsteenveger uit uw regio vinden voor schoorsteenvegen.

Het zoeken van de meest geschikte schoorsteenveger kan een lastig proces zijn dat redelijk wat tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een schoorsteenveger kiezen. U wilt een goede schoorsteenveger vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een schoorsteenveger waarmee u een klik heeft, een schoorsteenveger die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste schoorsteenveger te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele schoorsteenvegers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Gebruik gratis onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste schouwvegers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor schoorsteenvegen.

① Gebruik onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 schouwvegers uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke schouwveger het beste bij u past.


 

FAQshoulhide

Schoorsteenonderhoud

Als uw schouw aangesloten is op uw centrale verwarming bent verplicht om uw schouw jaarlijks te laten reinigen, maar ook als uw schouw niet aangesloten is op uw centrale verwarming kan u best jaarlijks opteren voor het laten reinigen van de schouw.

Schouwbrand & co2 vergiftiging

Helaas zijn er elk jaar opnieuw mensen die opgenomen moeten worden in het ziekenhuis, of in het slechtste geval sterven door schouwbrand en co2 vergiftiging.

Hoe ontstaat schoorsteenbrand? Alle deeltjes, creosoot genaamd, zetten zich vast aan de wanden en vormen een teerachtige laag. Wanneer de temperatuur in de schouw boven de 500°C komt, wat vaak ook effectief gebeurt, kan het creosoot een schoorsteenbrand veroorzaken.

Vogelnest verwijderen

Een schouwveger zal ook kijken of er vogelnesten aanwezig zijn. Een vogelnest in de schouw is gevaarlijk vanwege het verhoogde risico op brand.

Wat kost schouwvegen?

De gemiddelde prijs schommelt tussen de 60 euro en 150 euro. De kost is o.a. afhankelijk van:
 • Is de schouw zwaar verontreinigd?
 • Moeten er vogelnesten verwijderd worden?
 • Gaat het om een jaarlijks verplichte reiniging van een centraal stooktoestel en inclusief schouw?
 • Afhankelijk van de ouderdom van de woning kan het gaat om een verlaagd btw tarief.
 • De bereikbaarheid
 • 1 rookkanaal of meerdere rookkanalen.
 • Camerainspectie nodig?
Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere reinigingwerken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten reinigingswerken:

gevelreiniging, gevel zandstralen, terras & oprit reinigen, zonnepanelen reinigen, dakreiniging, ramen wassen, schoonmaak, poetshulp, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 schouwvegers reageren op uw aanvraag voor schouwvegen. Het is de bedoeling om de juiste schouwveger te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat schouwvegers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

80