Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Kachel kopen

Wilt u een kachel kopen? Het aanbod aan kachels is vrij uitgebreid. U kan o.a. kiezen uit een pelletkachel, pelletketel, houtkachel, gaskachel, speksteenkachel, inbouwkachel, ...

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Kachel op maat

Van modern tot landelijk & klassiek

Zeker pelletkachels en pelletketels zijn aan een opmars bezig. Het is een moderne manier van verwarmen en de pellets (houtpellets) zijn ecolgische en energiezuining.  Een houtkachel staat dan weer garant voor sfeer en gezelligheid. Hierbij kan u ook opteren voor een speksteenkachel. Een speksteenkachel is in feite een houtkachel die bekleed is met natuursteen. Een gaskachel is dan weer heel modern en vergt weinig onderhoud. Via een afstandsbediening is het mogelijk de hoogte van de vlammen te bepalen.

Integreren in uw interieur

Wilt u alles mooi integreren in uw interieur? Dan is een inbouwkachel misschien iets voor u. Een inbouwkachel kan op basis van pellets, hout en gas. Wilt u vooral sfeer creëren en is de verwarming an sich van minder belang? Dan kan u ook opteren voor haard.

Pelletkachel vs pelletketel

Een pelletkachel kan u best vergelijken met een houtkachel, maar i.p.v. hout te gebruiken om te verwarmen gebruikt u pellets. Pellets zijn korrels van geperst afvalhout en zijn m.a.w. dus ecologisch en milieuvriendelijk. U kan ook kiezen voor een inbouwkachel op basis van pellets.

Pelletketel

Een pelletketel is in feite een verwarmingsketel die werkt op basis van pellets. Een pelletketel kan perfect aangesloten worden een verwarmingsinstallatie en is geschikt voor zowel radiatoren als vloerverwarming, en doet dus hetzelfde als een gas- of mazouttketel, maar is veel zuiniger. U bespaart tot wel 50% op brandstofverbruik. Ze zijn dus een pak hoger in rendement t.o.v. standaard ketels en ze hebben een lager verbruik en een heel veilige brandstofopslag. Bovendien is es geen keuring nodig.

Heeft u interesse of wilt u meer weten over een pelletketel, ga dan naar de pagina over verwarmingsketels.

Houtkachel

Als u een houtkachel wilt kopen, is het belangrijk dat u een rookkanaal (schoorsteen) heeft waarop uw houtkachel aangesloten kan worden.

U kan ook kiezen voor speksteenkachel, dat is een houtkachel bekleed met natuursteen. Er is de keuze tussen een massieve speksteenkachel die ter plaatse gemaakt wordt en kan oplopen tot een gewicht van 1.500 kg of een half massieve speksteenkachel die bestaat uit gietijzer en speksteen. Deze zijn iets goedkoper en zijn beschikbaar in standaard maten. U kan ook hier kiezen ook voor een inbouwkachel op basis van hout.

Gaskachel

Een gaskachel is modern, heeft verschillende designmodellen, heeft een hoog rendement, weinig onderhoud en met een afstandsbediening kan u de hoogte van de vlammen bepalen. Ook hier kan u kiezen tussen een vrijstaande kachel of een inbouwkachel.

Heb ik een schoorsteen nodig?

Er worden rookgassen geproduceerd en die moeten worden afgevoerd met een rookgasafvoerkanaal. Als u geen schoorsteen heeft, dan is een gashaard de oplossing mits u over gasleidingen geschikt of u moet een schoorsteen laten bijbouwen.

Laat u adviseren door een specialist

Er zijn niet alleen verschillende soorten, maar ook verschillende merken, verschillende leveranciers en uitvoeringen. En bovendien is er per soort kachel ook een onderverdeling in rendement.

Laat u dus adviseren door een specialist naargelang uw wensen, woonsituatie en beschikbare budget.

De meest geschikte specialist uit de regio vinden voor de aankoop & plaatsing van een kachel.

Het zoeken van het meest geschikte specialist of chauffagist voor de aankoop & plaatsing van een kachel, kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede installateur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een monteur waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste aannemer te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele installateurs te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met specialisten uit uw eigen regio!

Een kachel kopen aan de best mogelijke prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 vakmannen uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke vakman het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost een kachel?

De totale kostprijs zal afhankelijk zijn van het type dat u wilt kopen, het vermogen, vrijstaand of inbouw, ... 

De prijzen voor een vrijstaande pelletkachel starten gemiddeld van €1.500 en voor een inbouwkachel zal dit starten van circa €2.500. Voor beide kunnen de prijzen oplopen tot €5.000 en meer afhankelijk van uw wensen. 

Voor een houtkachel zijn de prijzen nog uiteenlopender. Een standaard model kost tussen €800 en €2000. Een stalen houtkachel kan oplopen tot €5.000 en een speksteenkachel gaat van €5.000 tot €15.000. 

Voor een gaskachel moet u ook rekenen op een budget tussen €1.000 en €5.000.

Wat kost een ketel?

Een pelletketel start vanaf circa €7.000. Behalve de prijs moet u vooral ook het rendementen en terugverdientijd in rekening brengen. 

Dit zijn natuurlijk allemaal richtprijzen. De uiteindelijke prijs is maatwerk, maar onthou: prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op premies?

Bij de aankoop niet. Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u o.a. terecht voor:

centrale verwarming, CV ketel kopen, haard kopen, renovatie badkamer, vloerverwarming, schoorsteen reinigen, diamantboringen, ontstoppen, rioleringswerken, septische put plaatsen, lekdetectie, vocht bestrijden, sanitair,  ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend.Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

78