Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Kiest u voor vloerverwarming in uw woning? Zoek hier de beste installateur.

Heeft u de keuze gemaakt om vloerverwarming te installeren in uw woning? Wilt u uw radiatoren inruilen?

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede installateur uit uw buurt. Wij hebben tal van installateurs tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het leggen van vloerverwarming, zowel bij nieuwbouw als renovatie.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

  1. Vloerverwarming verbruikt ongeveer 20% minder energie dan radiatoren.
  2. Dankzij de gelijkmatige verdeling van warmte die vertrekt vanaf de grond, is het binnenshuis veel aangenamer qua comfort.
  3. Er is ook het esthetische voordeel omdat u geen radiatoren tegen de muren meer moet hangen.

De meest geschikte installateur uit uw regio vinden voor vloerverwarming.

Het zoeken van de meest geschikte installateur kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede installateur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste installateur te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele installateurs te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste vakmannen uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor vloerverwarming.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 installateurs uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke installateur het beste bij u past.


FAQshoulhide

Verwarmen via uw vloer

Er zijn diverse mogelijkheden, afhankelijk van het soort vloer in uw woning, en of u deze verwarming als hoofdverwarming of bijverwarming wilt gebruiken.

Noppenplaten

Indien de vloer voldoende hoogte heeft en er een gladde ondergrond tot uw beschikking is, is een noppenplaatsysteem een passende optie. Hierbij worden de verwarmingsbuizen in een noppenplaat gedrukt, die direct op de vlakke ondergrond kan worden gelegd. De installateur zal hierbij bepalen hoeveel vierkante meter nodig is, en het patroon in de noppenplaten uitleggen, Vervolgens worden de verwarmingsbuizen hierin geplaatst en aangesloten op de vloerverdeler. Voordelen van dit system zijn de snelle montage en snelle verwarmingstijd van de vloer.

Tackersysteem

Bij de meeste nieuwbouwwoningen en appartementen zal gekozen worden voor het tackersysteem, vanwege de geluidsdempende en isolerende werking van de platen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes EPS, waarop door de rasteropdruk de verwarmingsbuizen zijn vast te zetten.

Infrezen

Indien er al een bestaande dekvloer is van zand of cement, beton of natuursteen, dan zullen er sleuven voor de buizen in de vloer worden gefreesd, waarin de buizen kunnen worden geplaatst. Het voordeel is dat de buizen vlak onder de vloer komen te liggen, waardoor de vloer snel is opgewarmd.

Krimpnetten

Een andere optie is het plaatsen van de verwarming op gegalvaniseerde staalmatten, ook wel krimpnetten genaamd. Deze optie wordt meestal toegepast indien er geen cementdekvloer aanwezig is, of indien het frezen van de vloer niet mogelijk blijkt te zijn. Er wordt hierbij eerst een reflecterende folie op de dragende vloer aangebracht, om warmteverlies tegen te gaan. Hierop kan vervolgens de dekvloer worden gestort. Bovenop de dekvloer worden dan de gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de 'verwarmingsslang' wordt vastgezet.

Wat kost vloerverwarming laten aanleggen?

Voor een idee te hebben van de kostprijs moet u rekening houden met ongeveer €15 tot € 35 per m². Hoe groter het oppervlak, hoe goedkoper de kost per m².  U heeft bv. een totale oppervlakte van 90m² aan een gemiddelde kost van €25/m² dan zit u aan een prijs van €2.250. Dient de verwarming via de vloer als bijverwarming, dan zal de kostprijs wel iets goedkoper zijn.

Prijzen vergelijken is besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere diensten voor hernieuwbare energie?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met hernieuwbare energie te maken hebben:

airco onderhoud, koeltechnieker, installateur ventilatie, airco kopen, warmtepompen, zonnepanelen kopen, zonnepanelen onderhoud, zonneboilers, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse en dus om een geschikte installateur te vinden.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste installateur te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen installateurs uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar aannemers bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

75