Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Een put of regenwaterpomp plaatsen.

Wilt u een septische put plaatsen? Of wilt u een regenwaterput met regenwaterpomp plaatsen? Of uw huidige put laten renoveren? Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede aannemer uit uw buurt. Wij hebben tal van aannemers tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in renovatie en het aanleggen van septische tanks, regenwaterputten en plaatsing van regenwaterpompen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Septische put vs. beerput

Een septische put is een waterzuiveringsysteem. Het afvalwater (van uw toilet, douche, bad, ...) wordt gezuiverd door bezinking en komt dan in de riolering terecht. In tegenstelling tot een beerput heeft een septische put een afvoer naar het centrale rioolnetwerk.

Regenwaterput & regenwaterpomp

Een regenwaterput dient voor de opslag van regenwater dat u dan kunt gebruiken voor uw toilet, wasmachine, beregening in de tuin, ... Hiermee bespaart u aanzienlijk op uw waterfactuur. Een regenwaterpomp zorgt ervoor dat regenwater opgevangen wordt in een ondergronds reservoir en door uw woning wordt getransporteerd.

Putrenovatie

Wanneer er scheuren of lekken zijn, kan een aannemer dit herstellen door een nieuwe coating aan te brengen, of door de put opnieuw te cementeren, waardoor u geen volledig nieuwe put moet laten installeren.

De meest geschikte aannemer uit uw regio vinden voor het plaatsen van putten.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste installateur te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit uw eigen regio!

Septische put of regenwaterput & regenwaterpomp plaatsen aan de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Septische tanks en waterputten.

Beerput of septische tank

Vroeger werd bij veel woningen een beerput gebruikt voor de afvoer en verwerking  van afvoerwater en afval uit het toilet. In feite ging het hierbij om een ondergrondse opslagplaats, afgesloten met een deksel. Een beerput had geen afvoer naar de riolering, dus afvalwater werd rechtstreeks naar de bodem afgevoerd.

Tegenwoordig zijn veel beerputten vervangen door een aansluiting op het centrale rioleringsnetwerk, of wordt er in plaats daarvan een septische tank aangelegd. Het verschil tussen een beerput en septische tank is dat de tank wel is aangesloten op het rioleringssysteem. Beerputten komen alleen nog voor bij oudere woningen. Echter worden de termen beerput en septische put tegenwoordig vaak als synoniemen gebruikt.

Werking septische tank

Een septische tank bestaat uit twee compartimenten. Afvalwater komt de septische tank binnen via de pijpleidingen die vanuit uw huis leiden. Eenmaal in de tank begint het systeem het afval te scheiden door de vaste stoffen naar de bodem te laten zinken, waardoor de sliblaag ontstaat, en de lichtere afvaldeeltjes naar de top stijgen en een schuimlaag vormen. In het eerste compartiment worden vaste organische stoffen afgebroken tot vloeibaar materiaal en gassen door anaërobe bacteriën. In het tweede compartiment wordt zuurstof aangevoerd, waardoor de vloeibare materialen oxideren en de gassen worden afgevoerd naar de riolering.

Werking waterput & pomp

Gemiddeld verbruiken we per persoon ongeveer 45.000-50.000 liter water per jaar. Dit is uiteraard een enorme hoeveelheid. Regenwater is uitstekend bruikbaar om uw toilet door te spoelen of de tuin mee te besproeien, en kan u tot bijna de helft van uw gebruikte leidingwater besparen. Het regenwater wordt hierbij opgevangen in een ondergrondse tank. Via een pomp wordt dit water via een afzonderlijk circuit door uw huis verspreid. Sinds enkele jaren zijn dergelijke pompen bij nieuwbouwwoningen verplicht.

Wat kost een septische put, regenwaterput of regenwaterpomp plaatsen?

Dat is een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van het volume en materiaal van de tank. Gemiddeld ligt de prijs voor een betonnen tank van 1.500 L rond 200 euro, voor een kunststof variant is dit ongeveer 350 euro. Daar komen dan nog plaatsingskosten bij, die sterk kunnen variëren. Het is daarom aan te raden de prijzen goed te vergelijken.

Voor wat betreft een pomp voor een waterput variëren de kosten voor de installatie ruim geschat tussen de 500 euro en 750 euro. Hier kunnen nog andere kosten bijkomen.

Er zijn natuurlijk meerdere bedrijven actief. Prijzen vergelijken is daarom gelijk aan geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u o.a. terecht voor:

mazouttank neutraliseren, mazouttank reinigen, keuren mazouttank, mazouttank verwijderen, mazouttank kopen, lekdetectie, ontstoppingsdienst, rioleringswerken, putboringen, beerput ledigen, regenput ledigen, schoorsteen reinigen, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

70