fbpx

Zonnepanelen kopen

U bent hier: Vakmangids > Zonnepanelen

ZONNEPANELEN KOPEN: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

GRATIS OFFERTE ZONNEPANELEN KOPEN

Wilt u zonnepanelen kopen?*

Hoe oud is uw woning?*

Uw aansluiting?*

Wat is uw jaarlijks verbruik?*

Uw huidige dakbedekking?*

Oriëntatie van uw dak?*

Hoeveel personen leven er in de woning?*

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze installateurs voldoende informatie hebben om op te reageren.
Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
 

Zonnepanelen kopen & laten plaatsen.

Denk u erover om over te stappen op duurzame energie en daarmee uw bijdrage te leveren aan een schonere leefomgeving door het gebruik van zonne-energie? Laat nu zonnepanelen plaatsen en wek uw eigen energie op uit het dagelijkse zonlicht op uw dak.

Is zonnepanelen kopen nog steeds een goede investering?

Ja, zonnepanelen kopen blijft een goede investering. De prijs is de afgelopen jaren steeds verder gedaald en het rendement is steeds verder toegenomen. Het rendement hangt grotendeels af van hoeveel panelen u op uw dak kunt plaatsen. Per zonnepaneel heeft u ongeveer 1,5 m2 nodig. Voor een gezin van vier personen worden er idealiter 18 panelen geplaatst, dat is ongeveer 25 tot 30 m2 ruimte.

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede zonnepanelen installateur uit uw buurt. Wij hebben tal van installateurs tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het plaatsen en onderhoud.

De meest geschikte zonnepanelen installateur uit uw regio vinden?

Het zoeken van de meest geschikte zonnepanelen installateur kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een installateur kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een bedrijf waarmee u een klik heeft, mensen die u verstaan en kunnen meedenken met u.

Om de juiste installateur te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met installateurs uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 installateurs uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is en dus om een geschikte specialist te vinden.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze bedrijven?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Kiezen voor een energiezuinige woning:

Indien u besloten over te gaan op zone-energie zijn een aantal factoren van belang. In de eerste plaats dient u eigenaar van de woning of bedrijfspand te zijn om de installatie te mogen laten plaatsen. Daarnaast is het van belang of het gaat om plat dak of schuin dak en hoe het gelegen is ten opzichte van de zon, aangezien dit de opbrengst van de zonnecollectoren, en daarmee het rendement van de installatie, sterk beïnvloed.

Plat dak vs. schuin dak

Een plat dak heeft als voordeel dat er een driehoekige constructie in de gewenste hoek, ten opzichte van de zon, geplaatst kan worden dat zorgt voor een optimaal rendement.

Voordelen

  1. Het gaat hier over een éénmalige investering met een snelle terugverdientijd.
  2. Het brengt op volgens Test-Aankoop: met een investering van 6.000 euro kunt u na 20 jaar meer dan 20.000 euro op uw bankrekening hebben staan.
  3. Het is niet alleen financieel interessant, maar ook ecologisch.

Onderhoud

Zonnecollectoren worden vuil en ze maken zichzelf uiteraard niet proper. Om te blijven profiteren van een optimaal rendement laat u uw installatie best periodiek reinigen. Daarvoor kunt u meestal ook terecht bij uw installatiebedrijf. Zo niet, kunt altijd bij ons terecht voor het opvragen van prijzen voor het reinigen.

Herstellingen

Is de productie van uw installatie niet meer optimaal? Zijn er storingen of problemen met uw omvormer? Ook hiervoor kan u terecht bij uw aannemer.

Leveranciers & merken

De meest courante merken & leveranciers voor installaties & omvormers zij o.a. LG, Sunergy, Ja Solar, LONGI solar, SMA, SolarEdge, ...

Wat kosten een PV installatie?

Dat is een lastige vraag. De uiteindelijke prijs zal afhankelijk zijn van het type en aantal panelen dat u laat plaatsen en of uw woning jonger of ouder dan tien jaar is (kortingen, BTW-tarief, etc.). Het aantal personen die leven in de woning zal ook van invloed zijn. Het gaat hierbij dus om maatwerk en we kunnen u dus geen standaard prijzen meegeven. Ruim geschat ligt de prijs van een installatie ergens tussen de 5.500 euro en 12.00 euro.

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan voor via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken en maatregelen om uw woning energiezuiniger te maken, kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere diensten voor hernieuwbare energie?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met hernieuwbare energie te maken hebben:

airco onderhoud, koeltechniek, ventilatie, vloerverwarming, warmtepompen, zonneboiler kopen, airco kopen, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN