Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Nood aan een ventilatie systeem in huis? Zoek hier de beste ventilatie installateur.

Ventilatiesysteem kopen en laten installeren voor uw nieuwbouwwoning? Of heeft u reeds een bestaande woning en is uw keuken, kelder of badkamer vaak vochtig en heeft u behoefte aan extra ventilatie? 

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede ventilatie installateur uit uw buurt. Wij hebben tal van vakmannen tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het installeren van ventilatiesystemen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Waarom is een goed ventilatiesysteem belangrijk?

Een goed ventilatiesysteem is belangrijk om vocht- en schimmelproblemen in uw huis te voorkomen, en daarmee ook mogelijke gezondheidsklachten te voorkomen. Met een ventilatiesysteem kunt u zelf de luchtstroom bepalen, naast de natuurlijke ventilatie die binnenkomt.

De meest geschikte ventilatie installateur uit uw regio vinden?

Het zoeken van de meest geschikte aannemer voor het kopen en installeren van een ventilatiesysteem kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede ventilatie installateur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een vakman waarmee u een klik heeft, een aannemer die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste ventilatie installateur te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor ventilatie plaatsen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 installateurs uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke ventilatie installateur het beste bij u past.


FAQshoulhide

Mechanische ventilatie

Wanneer u zoekt bent naar een aanvullend mechanisch ventilatiesysteem voor de vochtige ruimtes in uw woning is het belangrijk om de inhoud van de ruimtes, die afgezogen dienen te worden, op te meten. De capaciteit van een mechanische ventilatie wordt in kubieke meters (m³) weergegeven. De inhoud van een ruimte kunt u eenvoudig berekenen door de lengte, breedte en hoogte van de ruimte met elkaar te vermenigvuldigen. Houdt hierbij rekening met eventueel aangrenzende ruimten, zoals een woonkamer grenzend aan een keuken. Deze woonkamer dient dan ook mee te worden genomen in de berekening van de vereiste totale capaciteit van uw ventilatiesysteem.

Energiezuinige systemen

Tegenwoordig werken de meeste systemen op gelijkstroom in plaats van wisselstroom. Dit levert in veel gevallen een energiebesparing op, die kan oplopen van 80 tot 100 euro per jaar. Energiezuinige systemen zijn voorzien van een speciaal A/B energielabel.

Slimme systemen

Veel systemen bieden tegenwoordig uitbreidingen. Deze systemen kunnen de stand automatisch aanpassen, bijvoorbeeld door middel van een timer, of door een sensor die het CO2-gehalte in de lucht meet, en op basis daarvan de stand aanpast. Daarnaast zijn er systemen die werken met behulp van een bewegingssensor en systemen die met behulp van de smartphone kunnen worden bediend.

Onderhoud

Ventilatiesystemen vergen weinig onderhoud, maar een tijdige reiniging kan wel problemen voorkomen. Vet, stof en bacteriën stapelen zich op waardoor de luchtdoorstroming en capaciteit vermindert.  U laat daarom best om de 3 jaar de ventilatiekanalen reinigen, net zoals de ventielen, ventilatieroosters en ventilatiefilters. 

Wat kosten ventilatiesystemen?

De prijs voor het kopen en laten installeren van mechanische ventilatiesystemen type A, B, C en D varieert van ongeveer €1.700 tot €7.500. Ventilatiesystemen A en B zijn goedkoper dan C en D, maar elk zijn nuttig in bepaalde situaties.

Wat kost het onderhoud?

Het onderhoud laten uitvoeren door een installateur, zal u ongeveer tussen de €200 en €400 kosten.

Aangezien er verschillende bedrijven actief zijn, doet er goed aan om enkele prijzen te vergelijken. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere diensten voor hernieuwbare energie?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met hernieuwbare energie te maken hebben:

airco onderhoud, airco kopen, koeltechniek, vloerverwarming, warmtepompen, zonnepanelen, zonnepanelen reinigen, zonneboilers, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk is interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste installateur te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat installateurs gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

84