fbpx

Warmtepompen

U bent hier: Vakmangids > warmtepompen

WARMTEPOMPEN: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

OFFERTE WARMTEPOMPEN

Heeft u interesse in een warmtepomp?*

Wilt u uw warmtepomp combineren?*

Meerdere selecties mogelijk.

Welk type warmtepomp wilt u?*

Wat is uw huidige verwarming?*

Wat is het doel van de warmtepomp?*

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze installateurs voldoende informatie hebben om op te reageren.
Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
 

Warmtepompen vs. traditionele verwarming

Warmtepompen zijn ideaal als verwarmingsinstallatie van woningen omdat ze energiezuinig en milieuvriendelijk zijn. Huizen, en zeker oudere woningen, zijn meestal voorzien van traditionele verwarmingsinstallaties op stookolie of aardgas. Warmtepompen daarentegen verbruiken geen brandstof en stoten geen Co2 uit

Wanneer kiezen voor een warmtepomp?

U gaat bouwen of verbouwen? Nieuwe verwarmingsinstallatie nodig? Dan raden we u aan om te verwarmen met een warmtepomp.

Zijn warmtepompen rendabel?

Ja, een warmtepomp is rendabel. Het is niet de meest goedkope oplossing, maar wordt heel snel terugverdiend. Let wel: het is belangrijk dat uw woning goed geïsoleerd is omdat er anders veel warmte verloren kan gaan waardoor het rendement lager is. Bovendien zijn er quasi ook geen onderhoudskosten aan t.o.v. traditionele verwarming zoals bv. stookolie.

Is er een verschil tussen een warmtepomp en een warmtepompboiler?

Ja, er is wel degelijk een verschil:

  • Warmtepompen verwarmen een ruimte en kunnen eventueel ook sanitair water verwarmen.
  • Een warmtepompboiler zorgt alleen voor de verwarming van sanitair water. 

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede installateur uit uw buurt voor warmtepompen of warmtepompboilers. Wij hebben tal van installateurs tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het plaatsen & aansluiten

De geschikte warmtepomp installateur uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte warmtepomp installateur kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste warmtepomp installateur te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele aannemers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze bedrijven?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Hoe werkt het?

Er wordt energie gehaald uit de lucht, bodem of grondwater. Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet de pomp deze energie om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen van de woning. Het enige dat wordt verbruikt om de woning te verwarmen, is een minimale hoeveelheid stroom om de pomp te laten draaien. Doordat deze pompen slechts een fractie van de elektriciteit gebruiken t.o.v. traditionele centrale verwarming daalt ook uw energieverbruik.

Er zijn verschillende soorten pompen:

Hybride

Deze hybride variant combineert men met een cv-ketel. De ketel springt bij wanneer dit nodig is en daardoor is deze soort een uitstekende tussenstap als uw huis nog niet goed is geïsoleerd en nog niet volledig klaar is voor wonen zonder aardgas.

Elektrisch

Elektrische pompen verwarmen het water en het gehele huis. Deze pomp is geschikt als uw woning goed tot zeer goed geïsoleerd is. Volledige elektrische pompen kunnen warmte uit de lucht of de bodem halen.

Ventilatie

Er wordt warmte uit de lucht gehaald. Een ventilatiewarmtepomp is geschikt voor huizen met automatische ventilatie.

Grondwater

Deze pompen zijn de meest efficiëntste soort. Voor de installatie van dergelijke pompen moeten er wel diepteboringen of putboringen uitgevoerd worden. Het is de duurste, maar biedt wel altijd het meeste comfort.

Aardwarmte

Dit type pomp absorbeert de zonnewarmte die in de grond wordt opgeslagen.

Combineren met andere technieken voor hernieuwbare energie.

Voor een nog beter rendement kan u andere technieken zoals vloerverwarming, airco, ventilatie, zonneboilers en zonnepanelen combineren. Zo zal u met een airco kunnen koelen en verwarmen. Uw ventilatiesysteem zal dan ook water kunnen verwarmen. 

De beste resultaten zijn te halen in combinatie met een zonnecollector. U heeft slechts één zonnecollector nodig van 4m² om een extra besparing van 60% te bekomen op uw verbruik.  

Wat is de kostprijs?

Dat is een lastige vraag om eenduidig antwoord op te geven. Het gaat bij dergelijke installatie altijd om maatwerk en we kunnen u dus geen standaard prijzen meegeven. De aanschafprijs varieert afhankelijk van het type tussen de 5.000 en 25.000 euro. Ruim geschat ligt de prijs van een installateur ergens tussen de 30 euro tot 60 euro per uur. Afhankelijk van uw situatie kunnen er ook nog andere kosten bijkomen.

Hieronder enkele richtprijzen:

Lucht - lucht€4.000 à €10.000
Lucht - water€7.500 à €15.000
Grond - water€12.500 à €25.000
Water - water€15.000 à €20.000

Weet u zelf niet goed welk type het best voor u is? Laat u dan zeker adviseren door een ervaren installateur. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan voor via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken en maatregelen om uw woning energiezuiniger te maken, kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere diensten voor hernieuwbare energie?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met hernieuwbare energie te maken hebben:

airco onderhoud, koeltechniek, ventilatie, vloerverwarming, airconditioning, zonnepanelen, zonnepanelen reinigen, zonneboilers, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN