Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Chapewerken - Goede chapper nodig?

Gaat u bouwen of verbouwen? Dan is de kans groot dat u nood heeft aan goed uitgevoerde chapewerken.

Een goede chape leggen is essentieel om uw vloer een stevige ondergrond te geven. Aangezien deze chape uw vloer levenslang moet ondersteunen, snapt u best dat dit een belangrijke klus is die best uitgevoerd wordt door een ervaren chapper.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Chape leggen

Er zijn diverse soorten chape beschikbaar:

 • Traditionele chape
 • Hechtende chape
 • Zwevende chape
 • Sneldrogende chape
 • Isolerende chape
 • Schuimbeton
 • Hellingsbeton
 • Anhydrietchape

De beste chapper uit uw regio vinden voor chapewerken.

Het zoeken van de meest geschikte chapper kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een chapper kiezen. U wilt een goede chapper vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste chapper te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste chappers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 chappers uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke chapper het beste bij u past.


FAQshoulhide

Soorten, voordelen & nadelen

Elke soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, voordelen en nadelen. De juiste soort hangt af van uw ondergrond, de vloerbedekking die u gaat plaatsen en de gewenste isolatiewaarde. 

Uw aannemer zal u hierover  uiteraard adviseren.

Traditionele

Chape met zand en cement is de meest klassieke soort. Ideaal als opvulling voor een zwembad, mazouttank, regenwaterput, tuinhuis, oprit, terras, ...

Hechtende

Deze soort hecht zicht als het ware letterlijk rechtstreeks aan de ondergrond. Ideaal voor bijvoorbeeld hechting tussen oude en nieuwe chape.

Zwevende

Dit is een niet-hechtende chape die op een akoestische of thermische isolatielaag komt.

Snel drogende

Deze wordt gebruikt als het zeer snel moet gaan. Dit is gewone chape waar een speciaal product aan toegevoegd wordt voor snel drogen.

Isolatiechape

Isolerende chape zal het warmteverlies via de vloer beperken. Isolatiechape droogt sneller, bespaart u geld op lange termijn (lagere energiefactuur) en is goed in de 'strijd' om een zo laag mogelijk e-peil.

Schuimbeton

Schuimbeton is een mengsel van cement, zand, water en schuim. Het kan bijvoorbeeld dienen als onderlaag voor vloerverwarming, maar men kan er ook holle ruimtes zoals kruipkelders mee opvullen.

Hellingsbeton - Plat dak uitvullen

Hellingschape is een hellende laag van beton die geplaatst wordt op een vlakke ondergrond. Ideaal bij het uitvullen van een plat dak, een inloopdouche, terras, oprit, etc.

Anhydrietchape

Anhydrietchape is een vloeichape die gebonden is op basis van gips in plaats van cement. De plaatsing kan erg snel en bovendien moet de chape niet uitgesmeerd te worden. Anhydrietchape is enkel te gebruiken voor binnentoepassingen.

Wat kost chape laten plaatsen?

De prijs hangt af van de dikte, de oppervlakte en de soort die gebruikt wordt. Een traditionele variant is goedkoper dan een snel drogende. Gemiddeld betaald u 12 – 15 euro per m2 (dit zijn richtprijzen).

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met vloer- en tegelwerken te maken heeft:

Aanleg terras aanleggen, Aanleg oprit, kasseiwerken, vloerwerken, tegelwerken, klinkerwerken, vloerisolatie, betonvloeren, gietvloeren, steentapijt, kurkvloeren, laminaat plaatsen, parketvloeren plaatsen, parket schuren, parket herstellen, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar aannemers bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

38