Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Zonneboiler kopen & laten plaatsen?

Wilt u een zonneboiler kopen en overstappen op duurzame energie én daarmee uw bijdrage leveren aan een schonere leefomgeving door het gebruik van zone-energie? Met een zonneboiler kan u het sanitaire water in uw woning opwarmen door middel van het dagelijkse zonlicht op uw dak. Hierdoor gaat u niet alleen milieuvriendelijk om met het gebruik van energie, maar verhoogt eveneens de waarde van uw woning!

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Is een zonneboiler kopen interessant? 

Ja, een zonneboiler kopen is financieel gezien interessant. U bespaart een hele hoop op energiekosten. 1m2 dakoppervlakte komt overeen met een verbruik van 100 liter mazout of 100m3 gas. Dat levert een gemiddelde besparing van €150 tot €200 per jaar op uw energierekening. Daarnaast zijn er ook premies beschikbaar die een zonneboiler plaatsen nog interessanter maken.

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede zonneboiler installateur uit uw buurt. Wij hebben tal van specialisten tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het installeren & onderhouden van zonneboilers.

De meest geschikte zonneboiler installateur uit uw regio vinden?

Het zoeken van de meest geschikte zonneboiler installateur voor aankoop & installatie kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Water op een duurzame manier verwarmen.

Indien u besloten over te gaan op zonne-energie, dan kunt u het beste eerst informeren naar de soorten boilers die verkrijgbaar zijn, om te bepalen welk type het meest geschikt is voor uw situatie. Vraag advies aan uw adviseur of installateur.

Werkwijze

De installatie kan zowel op een schuin dak als een plat dak. De collectoren worden op het dak geplaatst en door middel van twee leidingen verbonden met het voorraadvat, wat zich vlak onder het dak bevindt. Hierin wordt het opgewarmde water opgeslagen. De tweede leiding gaat weer terug naar de collectoren om het weer afgekoelde water opnieuw op te warmen. De boiler wordt bij voorkeur vlak naast het voorraadvat geplaatst, aangezien deze twee op elkaar dienen te worden aangesloten. Daarnaast wordt er vaak ook een naverwarmer geïnstalleerd, die ervoor zorgt dat het water op de gewenste temperatuur komt, indien er onvoldoende zonlicht is.

Soorten

 1. Standaard zonneboilers: de zonnecollectoren bevinden zich buiten de woning en het opslagvat in de woning.
 2. Compacte zonneboilers: het water wordt opgewarmd in de collectoren waardoor er in huis geen plaats moet voorzien worden voor de boiler. Alles bevindt zicht op het dak.
 3. CV-zonneboilers: door uw boiler aan te sluiten op uw verwarmingsinstallatie kan u niet alleen water verwarmen, maar ook uw woning verwarmen (radiatoren & vloerverwarming).
 4. Zonneboilercombi: hiermee kan u niet alleen water verwarmen, maar ook uw gehele woning.

CV zonneboiler vs. zonneboilercombi

Beide verwarmen de hele woning en niet alleen uw water. Het grote verschil is dat een CV-zonneoboiler gebruik maakt van een bestaande verwarmingsketel op gas, mazout of elektriciteit en het water verwarmt voor het naar de cv-ketel gaat om zo energie en kosten te besparen. Een zonneboilercombi kan uw woning verwarmen zonder de tussenkomst van een verwarmingsketel.

Voordelen

 • Milieuvriendelijk & ecologisch
 • Gratis warm water
 • Lagere energiefactuur!
 • Ideaal i.c.m. een warmtepomp
 • Subsidies & premies beschikbaar

Nadelen

 • De installatie neem uiteraard ruimte in beslag.
 • Zonnecollectoren moeten zuidgericht staan.

Investering & premies

De installatie is een flinke investering. Dankzij subsidies en de besparingen die u ermee heeft op uw energieverbruik, kan het echter binnen afzienbare tijd rendement opleveren. Daarnaast is het een investering in een schonere leefomgeving, aangezien u bijdraagt aan een verminderde CO2-uitstoot door een verminderd gebruik van fossiele brandstoffen voor de verwarming van uw woning.

Wat kost zo'n boiler?

Dat is een lastige vraag. De uiteindelijke prijs zal afhangen van het type en aantal zonnepanelen dat u laat plaatsen. Het gaat hierbij vaak om maatwerk en we kunnen u dus geen standaard prijzen meegeven. 

De prijs is vooral afhankelijk van de grootte van het collectoroppervlak, het type collector, het type voorraadvat en de grootte ervan. Een opslag van 150 liter is goed  1 à 2 personen en zal ongeveer €2.500 tot €3.500 kosten, incl. plaatsing. Een gezin met 4 personen zal een opslag nodig hebben van circa 250 liter en daarmee rond de €4.000 à €6.000 uitkomen. Ruim geschat ligt de aankoopprijs ergens tussen de 4.000 euro en 7.000 euro inclusief installatie.

Met de huidige subsidies & premies van de overheid en de energiebesparingen die het gebruik ervan oplevert, kunt u deze investering gemiddeld binnen 10 tot 12 jaar terugverdienen.

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan voor via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken en maatregelen om uw woning energiezuiniger te maken, kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere diensten voor hernieuwbare energie?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met hernieuwbare energie te maken hebben:

airco onderhoud, koeltechniek, ventilatie, vloerverwarming, warmtepompen, zonnepanelen, zonnepanelen reinigen, airco installateur, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

87