Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Airco kopen? Vind hier de beste airco installateur uit uw regio.

Airco kopen omdat u meer behoefte heeft aan verkoeling in huis of op kantoor? Een nieuwe airconditioning plaatsen is de oplossing voor uw woning of bedrijf. Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede airco installateur uit uw buurt.
Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Airconditioning plaatsen

Wij hebben tal van airco installateurs tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het leveren en plaatsen van airconditioning. Bij het plaatsen airconditioning is het van belang dit door een airco installateur te laten doen, zodat de installatie correct en effectief wordt uitgevoerd, zodat u beschikt over een goed werkend en koelend systeem.

De meest geschikte airco installateur uit uw regio vinden voor uw airconditioning.

Het zoeken van de meest geschikte airco installateur kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede airco installateur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele installateurs te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met bedrijven uit uw eigen regio!

Airco kopen aan de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 specialisten uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke installateur het beste bij u past.

FAQshoulhide

Airconditioning

In België kennen we vier seizoenen en maken we het grootste deel van het jaar gebruik van de centrale verwarming. In de zomer kan het kwik echter hoog oplopen, en is er vaak behoefte aan enige verkoeling voor de kamers en ruimten in de woning of op kantoor. Daarbij komt dat de zomers steeds warmer worden. Het aanschaffen en installeren van een klimaatregelaar kan zorgen voor een aangename verkoeling, optimale binentemperatuur en luchtkwaliteit. U heeft hierbij de keuze tussen een mobiele of vaste unit.

Mobiele unit

Een mobiele unit heeft als voordeel dat deze in iedere ruimte kan worden geplaatst en dus mobiel is. Het nadeel daarbij is echter dat deze ruimte wel dient te beschikken over een raam of gat, waardoor de afvoerbuis kan worden geleid. Bij mobiele variant zit de motor in de binnenunit (tenzij u kiest voor een split system), waardoor deze meer lawaai produceert dan de vaste variant. Bovendien is het energieverbruik een stuk hoger dan bij een vaste unit.

Vaste unit

Dit type bestaat meestal uit een split systeem, wat betekent dat er een afzonderlijke binnen- en buitenunit wordt geplaatst. De buitenunit is het deel dat de motor bevat en warm wordt, waardoor lawaai en warmte grotendeels buitenshuis blijven. Dit systeem is daarmee een stuk geruislozer dan een mobiel systeem.

Installatie

Misschien kan u er zelf niet helemaal meer aan uit wat nu het beste is voor uw woning:
 • Vaste installtie met buitenunit?
 • Vaste installatie met binnenunit?
 • Vaste unit aan plafond of wand?
 • Monoblock of split?
 • Inbouw unit?
 • Combineren met een warmtepomp zodat u ook kan verwarmen en niet alleen koelen?
Uw installateur adviseert u naargelang uw situatie en budget.

Hoe plaatsen?

 1. Allereerst zal de installateur de beste locatie bepalen.
 2. Gaten boren voor het ophangen van de unit.
 3. Aanbrengen van leidingen waardoor het koudemiddel zal stromen.
 4. Plaatsen van binnen- en buitenunit.
 5. Vullen en testen op lekkages.

Wat kost een airco installatie in huis?

Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. De uiteindelijke kosten voor de installatie hangen af van uw wensen en de uiteindelijke uitvoering en type dat u laat plaatsen. Het gaat hierbij vaak om maatwerk en we kunnen u dus geen standaardprijzen meegeven. Ruim geschat liggen de plaatsingskosten tussen de 350 euro en 650 euro. Natuurlijk komen daar nog de aanschafskosten bij, waarmee u kunt denken aan ongeveer 1100 tot 1750 euro. Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere diensten voor hernieuwbare energie?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met hernieuwbare energie te maken hebben: onderhoud, koeltechniek, ventilatie, vloerverwarming, warmtepompen, zonnepanelen, zonnepanelen reinigen, zonneboilers, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.
 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is en dus om een geschikte installateur te vinden.

Er kunnen max. 3 installateurs reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste installateur te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren. Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen installateurs uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar installateurs bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde installateurs u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

81