fbpx

Dakrenovatie

U bent hier: Vakmangids > Dakrenovatie

DAKRENOVATIE: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

OFFERTE DAKRENOVATIE

Waarvoor wilt u een offerte?*

Wek type dak renovatie heeft u nodig?*

Wat is de oppervlakte (m2) van uw dak (ongeveer)?*

Enkel cijfers invullen!

Moeten er ook andere werken uitgevoerd worden?*

Meerdere selecties mogeijk.

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.

Dakrenovatie

Heeft u een plat dak of hellend dak? De aanpak en soort renovatie is natuurlijk verschillend. Welke soort dakrenovatie nodig zal zijn, zal grotendeels afhangen van de staat van uw huidig dak. 

Dakrenovatie platte daken

Een dakrenovatie bij een plat dak bestaat erin om opnieuw EPDM of roofing te plaatsen. Roofing en EPDM zijn dakbedekking voor platte daken. Het grootste verschil is dat EPDM +- 50 jaar kan meegaan terwijl de levensduur voor roofing circa 30 jaar is. 

Een alternatief voor deze traditionele dakbedekking voor platte daken is het aanleggen van een groen dak. Een groen dak bestaat uit vegetatie (logisch), reinigt de lucht en zorgt voor een goede isolatie. Bovendien zijn er extra premies beschikbaar en is het ook nog eens zeer ecologisch & duurzaam.

Dakrenovatie hellende daken

Bij een dakrenovatie voor hellende daken zijn de traditionele keuzes:

  • dakpannen
  • leien
  • rieten dak
  • overzetdak 

De meest voorkomende dakbedekking die u op woningen ziet zijn dakpannen. Ze zijn het goedkoopst en heel duurzaam. Met een rieten dak of leien zal u eerder kiezen voor een duurdere, maar esthetisch 'mooiere' optie. 

Een overzetdak is een compleet nieuw dak dat over uw huidig dak geplaatst wordt. Dat gaat relatief snel, budgettair niet te duur en tijdens de werken kan het uiteraard niet binnen regenen.

De meest geschikte dakwerker uit uw regio vinden om uw dak te laten renoveren?

Het zoeken van de meest geschikte dakwerker kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een dakwerkbedrijf kiezen. U wilt een goede dakwerker vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een dakwerker waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om het juiste dakwerkbedrijf te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele dakwerkbedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor uw dak renovatie.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 dakwerkbedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke dak aannemer het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik? + Wanneer mag ik offertes verwachten? + Vanwaar zijn deze bedrijven? + Welke gegevens moet ik opgeven? +

Hoe een dak renoveren?

Nieuwe dakbedekking

Bij een beschadigde dakbedekking neemt de kans op lekkage en andere schade aan de dakconstructie toe. Niet tijdig behandelen kan grotere kosten met zich meebrengen zoals bv. een volledig nieuwe dakconstructie die noodzakelijk is. 

Nieuwe dakbedekkingen zijn bv. EPDM / roofing (platte daken), groen dak (platte daken), dakpannen, leien, ...

Dakreiniging

Is uw dak simpelweg sterk vervuild? Dan kan een dakreiniging oplossing bieden. Dit kan met of zonder reinigingsmiddelen. Een jaarlijkse dakonderhoud kan u dus wel een hoop kosten besparen.

Overzetdak

Een overzetdak is een dak dat bovenop uw huidig dak komt. Er komen geen afbraakwerken aan te pas en tijdens de renovatie regent het niet binnen.

Met een overzetdak bedoelen we een lichtmetalen dak dat we plaatsen over een bestaand hellend dak. Relatief snel en niet duur. Dan gebeurt de plaatsing zonder de afbraak van het oude dak. Bij traditionele dakpannen verwijderd men wel de oude dakpannen, waarna een nieuw onderdak zal voorzien worden alvorens het overzetdak geplaatst zal worden.

Heeft u dakleien? Dan is het best om eerst een dakfolie te plaatsen. 

Onderdak

In oudere woning ontbreekt er vaak nog een onderdak. Een onderdak is een beschermingslaag tussen het isolatiemateriaal en de dakbedekking die ervoor zorgt dat uw dakconstructie niet aangetast zal worden door vocht, stof en wind.

Nieuwe dakconstructie

Begint uw dakconstructie te zakken of is ze aangetast door vocht? Dan is de kans groot dat een renovatie eruit zal bestaan om een volledig nieuwe dakconstructie te plaatsen. Een nieuwe dakconstructie plaatsen is natuurlijk de meest ingrijpende manier om een dak te renoveren.

Wat kost de renovatie van een dak?

De totale kost is afhankelijk van het type renovatie dat u laat uitvoeren (plat dak / hellend dak) + de staat van uw huidig dak. U zit met een uurloon, materiaalkost en daarnaast zal er ook materiaal moeten afgevoerd worden. Gelukkig zijn er wel verschillende premies beschikbaar die een renovatie toch wel erg interessant maken.

De gemiddelde kost van een renovatie voor een plat dak zal schommelen rond de € 2.000 en voor een hellend dak rond de € 5.000. Dit zijn gemiddelden. Er zijn ook situaties waarbij een kleine opdracht van € 500 voldoende is en er zijn projecten waarbij een renovatie € 10.000 zal kosten. Afhankelijk van uw situatie kan dit dus meer of minder zijn natuurlijk.

Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Zijn er premies beschikbaar?

Ja, voor bepaalde dakwerken uitgevoerd door een erkend dakwerker kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor:

roofing, EPDM, dakwerken, dakisolatie, plat dak isoleren, dakgoten, dakramen, metselwerken, dakreiniging, gevelreiniging, zandstralen, gevelbekleding, gevelrenovatie, steenstrips, spuitkurk, crepi, voegwerken, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN