Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Zonwering buiten

Zonwering bestaat zowel voor binnen als buiten. Voor binnenzonwering denken we dan vooral aan raamdecoratie zoals gordijnen. Voor zonwering buiten denken we aan zonneschermen, zonneluifels, screens, shutters, markiezen en rolluiken voor onze woning, maar ook aan lamellen voor onze terrasoverkapping of pergola.

Welke soort zonwering u ook wenst, bij Vakmangids zit u op de juiste plaats! Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede zonweringsspecialist uit uw buurt. Wij hebben tal van aannemers & aanbieders tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het plaatsen van zonwering.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Soorten zonwering

Zonwering zorgt voor schaduw in huis en op uw terras of veranda. Veel mensen stellen zichzelf bij aanschaf van zonwering de vraag of ze het zelf gaan plaatsen of door een specialist zullen laten installeren? Voor binnenzonwering is het in bepaalde gevallen goed mogelijk dit zelf te doen. Als u echter buitenzonwering wilt plaatsen zoals bv. zonneschermen of zonneluifels, dan kunt u dit beter aan een specialist overlaten, die beschikt over de juiste materialen en kennis om het vakkundig en secuur te bevestigen.

Soorten zonwering buiten

Er zijn vele soorten zonwering beschikbaar. Voor buitenzonwering heeft u in principe de keuze uit vijf veel voorkomende typen:

 • Zonneschermen of zonneluifels zoals uitvalschermen en knikarmschermen
 • Screens
 • Markiezen
 • Shutters

Zonneschermen & zonneluifsels

Uitvalsschermen zijn het meest bekende en voordelige type van zonneschermen of zonneluifels, dat eenvoudig op te bouwen, en daarmee relatief goedkoop te installeren is. Knikarmschermen zijn voornamelijk geschikt voor gebruik boven een terras, aangezien de knikarmen vlak onder het doek zitten, en u daarmee niet in de weg zitten als u over uw terras heen loopt.

Screens

Screens worden gebruikt als er weinig ruimte beschikbaar is, aangezien deze verticaal openen en sluiten, en tegen uw gevel aan geplaatst worden.

Markiezen

Voor een karakteristieke en stijlvolle variant zijn markiezen de beste optie, met hun kenmerkende boogvorm.

Shutters

Shutters zijn horizontale latten die aan de binnenkant van de kozijnen worden gemonteerd. De latten zijn verstelbaar, waardoor ze niet alleen zonwerend werken, maar eveneens als stijlvolle raambekleding kunnen dienen.

Elektrische bediening

Elke soort kan elektrisch bediend worden via een afstandsbediening of via uw smartphone, wat natuurlijk een handige toevoeging is in comfort.

De meest geschikte specialist uit de regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte specialist kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, mensen die u verstaan en kunnen meedenken met u.

Om de juiste firma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers & aanbieders uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs!

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke specialist het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost het?

Dat is een goede vraag natuurlijk. De prijzen verschillen per type en het gebruikte materiaal. Bovendien is het maatwerk, dus we kunnen u daarom geen standaard prijzen meegeven. Ruim geschat kunnen we wel richtprijzen meegeven van ongeveer tussen 150 en 2000 euro. Daarbij komen ook nog montagekosten die kunnen variëren van ongeveer €50 tot €300, afhankelijk van het type. 

TypeGemiddelde prijzenGemiddelde afmeting
Markiezen€ 400 - € 8001 - 5 meter
Screens€ 150 - € 3001 - 3 meter
Zonnescherm€ 200 - € 1.5001 - 5 meter
Uitvalscherm€ 200 - € 8001 - 4 meter
Knikarmscherm€ 650 - € 2.5002 - 10 meter
Buitenjaloezieën€ 200 - € 6001 - 4 meter
Terrasoverkapping€ 800 - € 1.5003 - 12 meter
Shutters€ 300 - € 2.0001 - 3 meter

Aangezien er meerdere bedrijven actief zijn in deze type werken, is het belangrijk om prijzen te vergelijken omdat u hiermee aanzienlijk kan besparen. Aarzel daarom zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht voor: 

glas op maat, vliegenramen, veranda bouwen, sectionale garagepoorten, veranda herstellen, screens, ramen en deuren, rolluiken, pergola, terrasoverkapping, carport, schrijnwerken, renovatiewerken, totaalrenovatie, pleisterwerken, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

125