Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Garagepoorten & sectionale poorten

Interesse in garagepoorten voor het afschermen van uw garage of overkapping zodat uw auto een veilig onderkomen heeft bij regen, sneeuw of hagel? Onze auto is onze beste vriend zijn. Hij brengt ons door weer en wind van A naar B. We vertrouwen dagelijks op zijn diensten en willen dan ook zorgen dat hij een lange levensduur heeft en dat kan u o.a. bereiken door te kijken naar kwaliteitsvolle garagepoorten of sectionale poorten.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Sectionale poorten

Net als uw voordeur is ook uw garagedeur- of poort een soort visitekaartje van uw woning. Daarnaast kan een goede deur of poort zorgen voor een beter geïsoleerde garage, waardoor u in de zomer de warmte buiten houdt, en in de winter de garage makkelijker op temperatuur houdt. Afhankelijk van waarvoor u de garage gaat gebruiken, zijn er verschillende garagedeuren & garagepoorten mogelijk.

Soorten garagepoorten

Sectionale poorten draaien niet naar buiten, maar schuiven omhoog. Deze deuren passen in elke garage en nemen slechts minimale ruimte in, waardoor u de maximale doorrijdhoogte van uw garage kunt gebruiken, wat ideal is als uw een wat hogere auto heeft.

 1. Sectionale poorten
  Een sectionaalpoort bestaat uit horizontale lamellen die bij het openen naar boven schuiven tot onder het plafond van uw garage. De lamellen isoleren uw garage zeer goed. Het openen kan gebeuren via een afstandsbediening. 
 2. Schuifpoort
  Een schuifpoort is een zijdelingse sectionaalpoort. Dit is vooral handig wanneer uw plafond te laag is en een sectionale poort niet mogelijk is.
 3. Kantelpoort
  Een kantelpoort kantel naar binnen of naar buiten bij het openen. Ze bestaan uit één stuk en zijn zeer sterk.
 4. Rolpoort
  Een rolpoort rolt bij het openen op in een rolluikkast. U moet dus geen rails aan het plafond in uw garage hangen zoals bij een sectionaalpoort.

Kanteldeuren

Een kanteldeur is de meest bekende en klassieke soort garagedeur. Deze draait naar buiten en daarna weg onder het plafond van uw garage. De deur neemt daardoor wel altijd wat ruimte weg aan de binnenkant van de garage (ongeveer 50 cm). Kanteldeuren worden meestal uitgevoerd in staal en zijn verkrijgbaar in klassieke of moderne uitvoering. Deze deuren kunnen ook worden uitgevoerd met elektrische bediening, zodat u de deur niet handmatig open en dicht hoeft te doen.

Openslaande garagedeuren

Een andere populaire garagedeur is de dubbele openslaande deur. Deze bieden optimaal comfort, omdat deze ook los van elkaar te openen zijn. U kunt zo een deur gebruiken als inloopdeur als u met de fiets de garage in en uit gaat. Deze deuren worden meestal gemaakt van staal en aluminium. Het voordeel is dat ze weinig onderhoud vereisen.

De meest geschikte specialist uit de regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte specialist kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aanbieder vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een vakman waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste aanbieder te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aanbieders uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs!

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aanbieder het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost een poort of deur voor mijn garage?

Dat is een goede vraag natuurlijk. In de eerste plaats kunnen de kosten verschillen afhankelijk van het soort poort dat u kiest en daarnaast het materiaal en de afwerking ervan. Ruim geschat ligt de prijs van een sectionaal poort ongeveer tussen ongeveer 750 en 3000 euro. Voor elektrisch bedienbare deuren valt de prijs vaak een stuk hoger uit.

Hierbij enkele richtprijzen:

Sectionaal poortenKantelpoortenRolpoortenSchuifpoorten
€1500 - €3000€750 - €1500€1500 - €2500€1500 - €2500

Extra's: automatisatie met motor. Dit zal ongeveer tot een €500 extra kunnen kosten.

De prijzen voor garagedeuren schommelen tussen ongeveer €2000 en €4000, afhankelijk van de grootte en de materialen (hout, PVC, metaal, ...). 

Aangezien er meerdere bedrijven actief zijn in deze sector is het belangrijk om prijzen te vergelijken omdat u hiermee aanzienlijk kan besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht voor:

glazenmaker, ramen, binnendeuren, veranda bouwen, vliegenramen kopen, veranda renovatie, screens, zonwering, rolluiken, pergola, terrasoverkapping, carports, schrijnwerken, renovatiewerken, totaalrenovatie, stukadoor, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste specialist te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

122