Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Veranda bouwen

U wilt graag een veranda bouwen? Een veranda is een verbindingstuk tussen uw huis en de tuin, en stelt u in staat om buiten te zitten, ook als het weer dat eigenlijk niet toestaat. Zo kunt u ook als het regent over uw prachtige tuin uitkijken, en genieten van al het natuurschoon en de serene rust die een veranda u te bieden heeft.

Een veranda aanbouw is natuurlijk een behoorlijke toevoeging bewoonbare oppervlakte aan uw woning. De constructie bij verandabouw wordt meestal opgebouwd met aluminium of hout. Er kan tegenwoordig ook PVC gebruikt worden, wat op zich qua materiaalkost goedkoper zal uitkomen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Woonveranda of leefveranda

Een leefveranda, ook wel woonveranda genoemd, bestaat in tegenstelling tot een traditionele veranda niet volledig uit glas. Het verschil zit hem voornamelijk in de dakconstructie. Een leefveranda heeft een volwaardige platdakconstructie die voorzien is van een lichtstraat of een lichtkoepel

Open veranda

Onder een open veranda verstaat men een terrasoverkapping of pergola. Het gaat over de overkapping van uw terras of tuin. U kan deze, naargelang uw wensen, ook wel deels afsluiten. 

Een terrasoverkapping is een constructie die tegen een muur wordt gebouwd, terwijl een pergola een losstaande constructie is.

Materialen & afwerking

Houten veranda

Het meest gebruikte materiaal bij verandabouw is hout. Een houten veranda geeft een zeer warme uitstraling, zowel bij een landelijk huis als een modern huis. Daarnaast is het een zeer sterk materiaal, waardoor je grote ramen kunt plaatsen,  en biedt veelzijdigheid, doordat u het eenvoudig kunt overschilderen voor een nieuwe uitstraling.

Aluminum

Aluminium is eveneens een zeer sterk materiaal, en kan in zeer smalle profielen worden toegepast, zodat u een moderne uitstraling krijgt. Aluminium vereist daarnaast weinig onderhoud.

PVC

Tegenwoordig wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van PVC, aangezien de profielen daarbij van tevoren kunnen worden gemaakt, waardoor deze snel te plaatsen zijn, en bovendien in diverse kleuren leverbaar zijn. Het is als materiaal wat minder sterk dan hout of aluminium, maar vereist nagenoeg geen onderhoud.

Glas

Bij gebruik van glas wordt steeds meer hoogrendementsglas toegepast, aangezien dit in de zomer het zonlicht beter buiten houdt, en in de winter de warmte juist beter binnen houdt. Verder zijn er diverse coatings beschikbaar voor glas, zoals zelfreinigend, zonwerend of reflecterend.

Dak 

Ook de dakconstructie is een belangrijke factor. Net zoals bij uw woning kunt u hier opteren voor verschillende soorten daken die perfect aansluiten met de rest van uw woning. Denk maar aan een glazen dak, een zadeldak, een plat dak, een groen dak, ... 

Zonwering

Om te voorkomen dat het te warm wordt, kan u zonwering laten plaatsen. Dat kan manueel of automatisch, denk hierbij maar aan rolluiken of screens. 

De meest geschikte verandabouwer uit de regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte verandabouwer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaan en kunnen meedenken met u.

Om de juiste firma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste specialisten uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs!

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat is de kostprijs?

Dat is een goede vraag natuurlijk. Afhankelijk van het gekozen materiaal kunnen kosten variëren. Hout oogt meestal het mooiste, maar vereist wel regelmatig onderhoud. PVC is doorgaans het goedkoopste materiaal en hoeft het minst te worden onderhouden. Aluminum is het sterkste materiaal en daarom ook het duurste. Ruim geschat liggen de prijzen ervan ongeveer tussen 10.000 en 25.000 euro, afhankelijk van het gekozen materiaal, de afmetingen en de afwerking. Daarnaast kunnen extra's zoals schuiframen, deuren of automatische zonwering de prijs ook beïnvloeden. 

Er is uiteraard meer dan één firma actief in deze sector. M.a.w. het is in deze sector zeker belangrijk om offertes te vergelijken omdat u hier aanzienlijk mee kan besparen.

Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook prijzen aanvragen voor andere werken?

U kan hier ook terecht voor: 

glaswerken, vliegenramen, garagepoorten, screens, buitenzonwering, rolluiken, pergola, terrasoverkapping, carport, schrijnwerken, renovatiewerken, totaalrenovatie, pleisterwerken, binnendeuren, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag voor kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

30