Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Zwembad aanleggen in de tuin

Wilt u een zwembad aanleggen in uw tuin? Dat gaat doorgaans in 3 stappen:

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

1) Allereerst moet u een keuze maken uit de verschillende soorten zwembaden: een bouwkundig of betonnen zwembad of een Monoblock zwembad:

 • Betonnen zwembad
 • Inox zwembad
 • Polystyreen zwembad
 • Epoxy zwembad
 • Keramisch zwembad

U kan via Vakmangids ook meer informatie vinden over een zwemvijver aanleggen of bio zwembad.

2) Vervolgens moet u keuzes maken over vorm, grootte, afwerking, ... Misschien wilt u ook wel ineens uw tuin mee laten aanleggen?

3) De juiste aannemer en scherpste prijs vinden voor uw zwembadaanleg.

Vind hier de juiste aannemer uit uw regio voor uw zwembadaanleg.

Het zoeken van de meest geschikte vakman voor uw zwembadaanleg kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste kandidaat te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor de aanleg van uw zwembad in de tuin.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste vakmannen uit uw eigen regio!

Zwembad aanleggen aan de beste prijs?

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Welk type zwembad kies ik?

U kan kiezen tussen een inbouw of opbouw zwembad. Een inbouw zwembad wordt mooi ingewerkt in de grond, terwijl een opbouw zwembad boven de grond geplaatst wordt. Het gaat hier doorgaans over houten zwembaden.

Hieronder hebben we het verder over inbouw zwembaden:

Bouwkundig zwembad

Wilt u een zwembad dat heel uw leven zal meegaan? Dan kiest u best voor een bouwkundig zwembad. De constructie bestaat steeds uit beton. U heeft complete vrijheid in vorm, grootte, diepte en afwerking. De plaatsing duurt gemiddeld een 30-tal dagen.

Monoblock zwembad

Monoblock zwembaden zijn in feite ook prefab uitvoeringen. De blokken worden op voorhand gefabriceerd en kunnen daarom snel geplaatst (in enkele dagen) worden.

Er zijn heel veel verschillende vormen, kleuren en maten, maar helemaal op maat is het natuurlijk niet. Het is daardoor wel goedkoper dan een bouwkundig zwembad.

Inox zwembad

Inox zwembaden zijn een ware lust voor het oog. Ze hebben vooral een esthetische meerwaarde! Bij Inox zwembaden kan u kiezen uit standaard maten of maatwerk. Net zoals bij bouwkundige zwembaden heeft u volledige keuzevrijheid.

De inox badkuip wordt op voorhand gemaakt en wordt in zijn geheel geleverd en geplaatst.  De plaatsing gebeurd dus sneller dan bij een bouwkundig zwembad. Ze zijn over het algemeen wel duurder dan bouwkundige zwembaden.

Epoxy zwembaden

Ook epoxy zwembaden zijn een soort van prefab uitvoering. Ze bestaat uit 1 volledig stuk en het basismateriaal is epoxy hars. Zwembaden van epoxy zij standaard formaten. Ze worden ook wel eens luxe zwembaden genoemd vanwege de zeer goede kwaliteit en strakke vormgeving.

Keramische zwembaden

Deze zwembaden zijn gemaakt met keramisch vinylester composiet en zijn daardoor gekend als keramische zwembaden. Het zijn hier ook prefab of monoblock modellen waardoor u rekening moet houden met standaard maten. Het grote voordeel van keramische zwembaden is de snelle plaatsing en het feit dat u jarenlang kunt genieten vanwege de zeer sterke kwaliteit van het materiaal.

Polyester zwembad

Is in feite ook een type monoblock zwembad. Dit type van zwembad wordt vaak ook gebruikt door doe-het-zelvers met behulp van een blokkitsysteem.

Bent u een handige harry en wilt u wat geld uitsparen? Vraag uw zwembadbouwer om begeleiding bij het bouwen van uw eigen zwembad.

Of als u een goedkoper alternatief wilt dan een zwembad op maat, dan kan u dit ook laten plaatsen natuurlijk.

Wat kost de aanleg van een zwembad?

Vanzelfsprekend kunnen we daar geen zinnig antwoord op geven, maar we kunnen u wel wat richtprijzen geven (aankoop & plaatsing):

 • Een polyester zwembad: +- €25.000
 • Monoblock zwembaden: vanaf €30.000 à €40.000 tot...
 • Epoxy, Inox en bouwkundige zwembaden: vanaf €40.000 à €50.000 tot...

Deze prijzen zullen natuurlijk sterk verschillen naargelang de grootte en de afwerking, maar het is duidelijk dat u aannemers & prijzen moet vergelijken.

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes op maat aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij plaatsing van een zwembad recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Meer dan alleen een zwembaden...

Behalve voor de aanleg van een zwembad, ook interesse in andere tuinwerken? Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met uw tuin te maken heeft:

tuinwerkentuinaanleg, prairietuin, bloemenweide, tuinarchitect, vijveraanleg, zwemvijver, tuinonderhoud, boomverzorging, graafwerken, grondwerken, gazon aanleggen, grasmatten, kunstgras, oprit aanleggen, terras aanleggen, klinkerwerken, tuinafsluitingen, tuinpoorten, hekwerk, terrasoverkapping, carport, pergola, tuinhuizen, poolhouse, keerwanden, tuinverlichting, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is voor een zwembadaanleg en dus om een geschikte aannemer te vinden.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag voor de aanleg van een zwembad in uw tuin. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

19